måndag 7 september 2009

Söndagsprojekt

Jag och A verkar ha svårt att bara ta det lugnt och njuta av en helg. Så igår hittade vi på ett söndagsprojekt lite spontant sådär. Länge har vi ignorerat både sov- och barnrummets desperata rop på hjälp undan den vita minimalismen och vi beslöt oss för att det var dags för tapetshopping.

Vi gillar Måleributiken i Alvik som har öppet alla dagar veckan, stort sortiment, snabba leveranser samt trevlig och kunnig personal. En hel del tapeter finns dessutom i lager. Det mesta av materialet till lägenheten har vi köpt därifrån. Söndagsutflykten gick således över Tranebergsbron. Nova tyckte att det var örntråkigt och somnade i vagnen efter två minuter på tapetavdelningen.

Till sovrummet var vi ute efter en tapet som ger ett svalt intryck och som inte är alltför mönstrad. Anledningen är dels att vi vill ha ett lugnt sovrum och dels att vår kökstapet är tillräckligt rokoko-crazy med blommor och fåglar i starka färger. Den tål ingen konkurrens liksom. This apartment is not big enough for two strong wallpapers.

Vi föll för en tapet ur Osborne & Little's Pompadour-kollektion. Tapeten heter Vaujours och är i en svårdefinierad blå-grön-silvrig nyans med vitt paisleymönster.
Bild: www.osborneandlittle.com

Tapeten valdes enligt A&A-style. Vi får syn på något och slår till helt enkelt. Utan att tänka efter så mycket. Den här typen av beslutsfattande har sina för- och nackdelar. Inte så mycket vånda och ältande kring olika alternativ, å andra sidan gör vi en del köp som inte är helt klockrena ibland. På det här sättet har vi faktiskt köpt två lägenheter och en stuga (lyckligtvis hör de till våra bra köp).

Naturligtvis var vi tvungna att få upp nyinköpet pronto, så kvällen ägnades åt tapetsering. Den här tapeten är "Non-woven", vilket innebär att den inte expanderar eller drar ihop sig, man kan måla tapetklister direkt på väggen och sen sätta längderna exakt som de ska vara. Inget överlapp, halleluja! Den var också fantastiskt lättarbetad, inte en tillstymmelse till bubbla eller veck vid något tillfälle. Det är vi tapetseringsamatörer glada för! Resultatet kan beskådas nedan (vi hann inte med att fästa lampsladdarna som synes) och än så länge känner vi oss nöjda med vårt val. Nu saknas bara en matta, någon form av avlastningslösning för kläder på min sida sängen och något att hänga på väggen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar