fredag 20 november 2009

Kvarteret Skatan

Igår kväll var det dags att infria As farsdagspresent och jag hade som överraskning köpt biljetter till "Kvarteret Skatan"-föreställningen som visas för fulla hus på Rival nu fram till jul. Den var helt klart sevärd, med några riktiga guldkorn och (iallafall för oss) nya, roliga karaktärer. Minus dock för att det kunde vara svårt att höra låttexterna när de sjöng och ibland kändes det lite krystat och showigt om man jämför med TV-serien, men så blir det väl kanske i det här formatet. A tyckte att David Batra var bäst. Han har en förmåga att vara nedtonad på scen, men ändå nå fram och vara riktigt rolig. Själv var jag imponerad av Josephine Bornebusch som var oväntat bra i min mening.


Bild: http://kvarteretskatan.se/

Sedan blev vi positivt överraskade av att man kunde ta med sig ett glas vin in till föreställningen. Som tjejen i stolen bredvid oss konstaterade: "Det känns inte riktigt svenskt, snarare danskt".
Svenskt eller inte, trevligt var det iallafall.

Innan föreställningen åt vi middag på hederliga Helenes krog på Mariatorget. Biffstek med 4 olika såser, rena himmelriket för en såsälskare som mig.

Vid 22 hämtade vi upp Nova hos faster Sara och kusinerna som var snälla och barnvaktade. Tjejerna hade haft kul och Nova visade sig tydligen vara en hejare på trummor och gitarr. Hon har visat ett visst intresse för dylikt även på öppna förskolan, så ett musikinstrument står nog på önskelistan inför jul. Dock någon variant som inte låter så mycket, om föräldrarna får ha ett finger med i spelet...

1 kommentar: