tisdag 17 november 2009

Bokat!

När vi väl tupplurat färdigt och kommit ut ur lägenheten efter lunch igår fick jag och Nova faktiskt en del ärenden uträttade. Nya pyjamasar och andra kläder till lillan inhandlade, telefon utbytt, stövlar inlämnade för blixlåsreparation och sist men inte minst är nu biljetterna till Thailandsresan bokade! Antagligen till våra kära föräldrars förskräckelse...

A har en GoLive på jobbet som gör att vi inte kan åka så tidigt som vi ursprungligen hade tänkt, men den 17e februari bär det av åt sydöst enligt nuvarande plan. Vi har ju gjort en del långflygningar tidigare, men i och med att vi den här gången kommer att resa med en ettåring prioriterar vi kort restid och få byten ännu högre än tidigare. Vi kommer också att resa till ett ställe vi kanske inte hade valt i annat fall; Koh Samui. Det är närheten till sjukhus och möjligheten att köpa välling och sånt som har fått styra resmålet. Sedan kan vi alltid göra avstickare därifrån när vi väl är på plats och ser att allt går bra med Nova. "Dykön" Koh Tao är vi till exempel sugna på att vara ett tag på, den ligger ungefär två timmars båtfärd bort.

Till föräldrar och andra som blir oroliga när ordet "ö" dyker upp:
E & E har varit på Koh Tao ett par veckor med Thea och det gick alldeles utmärkt, det finns ett bra sjukhus där och naturligtvis kommer vi att ha med Novas flytväst för eventuella båtresor. Och det är ju ingen liten fiskebåt vi kommer att resa med heller, de tiderna är över (jag tror att alla -både vi, E & E och J & L - kände att det var sista gången vi reste med fiskebåt den gången vi reste från Phu Quoc till Vietnamesiska fastlandet under senaste Asienresan... den resan vill vi inte göra om. Huvva.)

Enligt de bokade biljetterna flyger vi med Thai Airways direkt till Bangkok, där det är en timmes väntetid innan vi kliver på planet till Koh Samui. Där landar vi kl 9 på morgonen, lokal tid. Totalt tar utresan kring 13 timmar. Då har Jonas och Lillis varit på plats ett par dagar och förhoppningsvis har de hittat en schysst strand som vi kan ha som bas, lagom lite turister men ändå nära till stad och sjukhus. Koh Samui är ju generellt sett ganska "turistigt" som jag har förstått det. Hemresan är bokad till den 28 mars och då är det aningen längre väntetid under transfern i Bangkok, med en total restid på 18 timmar. Med Thai kan vi också boka om biljetterna kostnadsfritt om vi skulle vilja resa hem tidigare eller senare, det är en fördel. Plus att servicenivån ska vara snäppet bättre på det flygbolaget än andra.

Som vanligt kostar ju Asienbiljetter skjortan, men man får påminna sig om att det å andra sidan är mycket billigare att leva där än på andra ställen dit flygbiljetterna kostar mindre. Så det går nog på ett ut. Asien är ju mycket mer prisvärt än till exempel västindien, dit är det både dyrt att åka och dyrt att vara.

Jag är iallafall mycket nöjd med att ha den här resan att se fram emot, det blir en härlig avslutning på min långa mammaledighet och framför allt blir det mysigt att få fem veckor tillsammans, hela familjen. Så nu gäller det att ta tag i vaccinationer, pass och annat som ska fixas i god tid. Packlistan har jag redan börjat på...

2 kommentarer:

  1. Oj, det var vågat! Att snuva mormor Siw på Novas första födelsedag, menar jag.....

    SvaraRadera
  2. Jo... men hon får ju iallafall fira jul med henne i år... :-)

    SvaraRadera