måndag 1 mars 2010

Långsemesterhelg

I fredags stannade jag och A hemma och tog det lugnt medan ungdomarna här bredvid drog iväg till musikfestivalens andra dag. Hedda var tryggt förpackad i bärselen och iförd hörselskydd. Hon är ju fortfarande så liten att hon inte kan ta av dem själv, vilket vår dotter är en hejare på. Vi var grymt trötta och inte alls sugna på att frottera oss med fulla nittiotalister med rosa solglasögon, så vi bangade helt enkelt. Istället blev det middag på terrassen och en film på datorn i vårt AC-svala sovrum.

Fredagmiddag på terrassen; Anka i röd curry och kyckling Massaman
(och en Chang förstås!)

Kvällen därpå blev det andra bullar. Lördag är ju ändå lördag även när man är på långsemester, så vi tog en taxi in till ett ställe som L tidigare fått ögonen på; Good Karma. Det visade sig vara ett trevligt loungeställe med god mat och goda drinkar. När jag skulle fotografera våra fina cocktails upptäckte jag att displayen på vår ”stöttåliga” kamera tyvärr hade pajat. Den var tydligen inte så stöttålig som utlovats. Vi får börja låna foton av L & J och fotografera med As IPhone så länge.

Vi hade iallafall en stor del av restaurangen, inklusive ett litet dansgolv med discokula, för oss själva, vilket var en fördel när vi senare på kvällen fick sällskap av J & Ls nyanlända kompisar Nanna & Filip (med Alice, 1 år och 8 månader) samt Nannas bror, hans gravida flickvän och hennes sjuårige son. De hade inte direkt haft turen på sin sida under sin resa hit. Efter en mellanlandning i Moska hade planet de skulle resa vidare till Bangkok med pajat och som resultat blev de närmare två dagar försenade. Hedda och Nova vaknade kort efter att de anslutit oss och med nya barn på plats blev Nova förstås alldeles till sig och ville knappast ligga och sova i vagnen längre. Så det blev discodans för dottern på lördagkvällen.

Sista fotot innan kameran pajade; A får oljemassage

Igår tog vi en taxi in till stan för en storhandling på förmiddagen. Hela lagret av barnmat samt två jätteförpackningar blöjor och lite annat smått och gott fick följa med oss hem. Eftermiddagen tillbringade vi nere på stranden. Tyvärr är stranden nedanför oss inte så schysst i nuläget, vattnet är för varmt och det har dragit in en del skrafs (inte skräp men blad, tång och sånt) som ligger och skvalpar vid strandkanten på vissa ställen. Det har gissningsvis med tiden i månaden att göra (fullmåne) och kan ändras på några dagar, men här saknar jag det där kristallklara, turkosa och lagom ljumma havet som jag vant mig vid på tidigare resor. Vi ska nog hur som helst ta fler turer till andra stränder framöver.

På kvällen blev det återigen söndagmiddag på underbara Olivio. Jag var sugen på pizza och hade fått för mig att de hade det där (antagligen för att det är en italiensk restaurang), men så var inte fallet. Det blev en vitlöksdoftande scampilinguini och kalvschnitzel för oss istället. Mycket gott den här gången också, så restaurangen kan nog bli vårt stående söndagmiddagställe framöver. Nova uppförde sig exemplariskt i sin barnstol (så länge hon hade kex och smörgås att goffa på i alla fall). På hemvägen slank jag och L in och tog en fotmassage medan killarna gick hem och la småtjejerna. Härligt avslut på helgen!

Fullt upp på Olivio!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar