onsdag 10 mars 2010

Koh Samui runt

Här rullar dagarna på med sol, bad, massage och mat. Sedan sist har vi fått sällskap av min skånska kompis Hanna, som jag och J pluggade med i Uppsala. Däremot har de två familjerna som bott på Chaweng Noi åkt härifrån. You win some, you loose some.

Jonas och Hedda poolar

Grisbil till Chaeng Mon

Nova testar baddräkten från faster

Igår bestämde vi oss för att få ändan ur och se något annat än poolen och de stränder vi varit på hittills. Följaktligen ställde vi faktiskt klockan imorse och killarna trippade iväg på raska klövar för att fixa två bilar att packa in hela familjen i. De kom tillbaka med två rejäla SUVs och vid 10-tiden var vi iväg med ungar och barnvagnar och allt. Första stoppet blev Mae Nam på norra Koh Samui. Stranden där är betydligt mindre utbyggd än Chaweng, men så är det också en helt annorlunda strand. Sanden är gulare, djupare och grövre (nästan småsten) och den lutar rätt ordentligt ner mot vattnet. Havet blir snabbt djupare och vattnet är något svalare än på östsidan (men ändå så ljummet att det knappt svalkar). Idag blåste det rejält också. Skönt för oss vuxna men ingen optimal strand för tultande småbarn.

Mae Nam

 Efter någon timmes strandhäng åt vi lunch och hoppade i bilarna igen. Därefter tänkte vi besöka Hin Lad Waterfall, men när vi kom dit fick vi höra från några andra turister att det tog 40 minuters trekking att komma till fallet. Gissningsvis ingick inte fyra knoddar i den tidtagningen, så vi tänkte raskt av den sightseeingen. Men några elefanter fick vi se iallafall.


Sedan var planen att besöka Five Islands Beach på västsidan, men när vi närmade oss hamnade vi mitt i värsta regnvädret så det blev inget mer sol- och badande den här dagen. Istället körde vi runt ön och stannade till en stund i Lamai. Utan att ha sett alltför mycket av staden känns den kanske något mindre och mysigare än Chaweng.

Familjen tar över McDonalds

Nova verkar inte ha alltför mycket besvär av tänderna som är på G. Vad vi kan se just nu är det två tänder i överkäken och en i underkäken som håller på att komma fram. Hon verkar rent allmänt hyfsat opåverkad av miljöombytet, inga besvär av värmen eller magbaciller än så länge. Och det trots att hon gör sitt bästa för att svälja så mycket havs- eller poolvatten det bara går varje gång hon badar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar