lördag 27 mars 2010

Febrig dotter

Efter två dagar då febertermometern konstant har visat mellan 39 och 40 grader, verkar det som att Nova äntligen är på väg att tillfriskna. Imorse hade hon bara strax över 38. Hon har varit lite gnällig, ätit mindre än vanligt och sett något blank ut på ögonen, men i övrigt har hon verkat må ganska okej ändå. Vi har mest hållt oss inne i svalkan och inte gjort särskilt mycket alls under de här dagarna. När Nova har sovit, vilket hon har gjort ganska mycket nu när hon varit hängig, har jag och A eventuellt tagit oss ut i solen en stund. Men det är alldeles för svettigt för att vistas utanför skuggan någon längre tid. Tydligen är det som varmast här på Koh Samui under april månad.

Innan mars slår över till april är vi dock tillbaka i Sverige igen och vi har väl så smått börjat förbereda oss mentalt på att resa hemåt imorgon kväll. Ett tecken på det är kanske att vi åt hamburgare till middag i torsdags? Ingen var vidare sugen på thaimat så A tog moppen och införskaffade oss varsin Whopper från Burger King. Mycket gott. Fredagmiddagen intog vi på Olivio och ikväll tänkte vi ta oss in till stan om det bara slutar regna. Så typiskt att regnet öser ner vår sista hela dag här. Vi får passa på att packa helt enkelt och hoppas på att solen tittar fram efter lunch.

Imorgon klockan 18 flyger vi från Koh Samui till Bangkok, där vi tyvärr har ett par timmars väntetid innan planet till Stockholm lyfter vid 01. Skönt ändå att flyga på natten och förhoppningsvis kan vi sova större delen av resan. Måndag morgon klockan 7, svensk tid, landar vi på Arlanda.

Jag kan faktiskt känna att det nog ska bli litelite skönt att komma hem ändå. Till det egna hemmet, vardagsrutiner och att inte leva i kappsäck. Efter sex veckor där vi fått frukost, lunch och middag serverade ska det bli kul att laga mat igen.
Ja, jag kan till och med se fram emot att slänga in en tvätt…
(Men tänk vad fantastiskt det vore om man kunde få samma tvättservice hemma som här! Bara att lämna in en påse och sen hämta ut nästa dag. Tvättat och struket för max en tjuga.)
Att jag ska börja jobba om drygt en vecka förtränger jag gärna.

Sjuklingen

2 kommentarer:

  1. Åh,lilla gumman! Vad fin hon är!
    Längtar oerhört efter er,men snart så ses vi!

    SvaraRadera
  2. Ni är så välkomna hem, det ska bli kul att ses! Kramkram...

    SvaraRadera