söndag 7 mars 2010

Boys and girls nights out

Boys night out i torsdags varade ända till morgonkvisten. A, J och B trillade in strax innan 5 efter en helkväll ute med de andra killarna. De hade tagit taxi tillbaka och lämnat sina mopeder i Lamai, den andra stora staden på Koh Samui. Och det var ju förståndigt med tanke på att A inte direkt luktade rosor och vanilj när han kom hem…

Under tiden killarna var ute och roade sig tog jag, L och H en grisbil* in till stan för att möta upp Nanna och Jenny för att äta middag. Jag kikade ut längs gatan och fick syn på skylten ”Schnitzel House”.
Jag: ”Schnitzel house??!! Höhö, där vill man ju inte äta i alla fall!”.
Tre minuter senare ringer Nanna till Lillis och berättar att de har satt sig på … ja, ni kan ju gissa var. Schnitzeln var i alla fall helt ok, ska jag säga till restaurangens försvar. Vi fem tjejer och sex småttingar (sju, om man räknar den som huserar i Jennys mage, den bebin är dock mer hanterlig än resten av barnaskaran) utgjorde nog en liten sevärdhet, men lyckades faktiskt äta middag utan större kalabalik. Det blev dock en tidig kväll, vi var hemma vid 22 igen.

När alla papporna kvicknat till dagen därpå skjutsade Mac oss till Chaeng Mon beach, där vi tillbringade eftermiddagen. Tillbaka igen vid 18 och medan killarna hämtade sina mopeder passade vi tjejer på att hedra de svenska fredagstraditionerna med att ta en afterwork hemma på terrassen. Ett par Bacardi Breezers och lite chips slank ner medan knoddarna tog en siesta.

Nova och A äter glass

Notera den glasartade blicken. Som en haj innan den attackerar.

Dubbelpanerad dotter. Chokladglass och sand.

Igår var det girls night out! Jag, L och H började den barnfria tjejkvällen redan klockan 15 genom att gå på en timmes fotmassage och sedan få nytt, glitzigt nackellack på tårna. Sedan dusch, på med den nyinköpta klänningen, sminkning, greppa en Breezer som färdkost och ta en grisbil för att möta upp N och J på coola "The Library". Där blev det goda drinkar i Fatboys* på deras jätteterass i kvällsbrisen.

Redo för tjejkväll

Middagen intogs sedan på "Good Karma" där de hade lagom kylt rödvin för 150 Baht glaset. En köttbit, potatisgratäng och pepparsås till det. Bra mat, men så är det en fransk restaurang också. Vi satt för oss själva även den här gången, skönt att kunna sitta och prata utan att behöva skrika. När vi väl tog oss därifrån var klockan efter tolv. Butikerna hade stängt och det var halvdött i gatubarerna. Gravida J satte vi på en taxi hem till deras ställe på Chaweng Noi och vi andra som hade fått i oss icke-alkoholfria drinkar och vin fortsatte ner mot stranden istället. Vi parkerade oss i ett par plaststolar längst ner vid vattenbrynet och efter ett par Breezers och en vattenpipa (nej, det var ingen ”rock’n’roll-tobak”, bara jordgubbssmak) fick vi sällskap av ett gäng unga danska killar. Alltså, så pass unga så att vi nästan kunde vara mammor till dem... men de var trevliga pojkar (oj, nu lät jag verkligen som en tant) som vi surrade med i ett bra tag. Jag och L konstaterade iallafall att det finns yrken som är hetare än andra. När vi berättade att N är konstapel slängde sig åtminstone tre av pojkarna fram med korsade handleder och tjöt "Arrest me!" i kör. Någon sådan reaktion får man minsann inte när man berättar att man är IT-konsult….

Sedan hoppade vi i en taxi, droppade N vid deras ställe och tog ett McDonalds-besök på vägen hem. Självklart avslutade vi med ett dopp i poolen när vi kom hem vid fyratiden på morgonen.
Girls night out! Rätt bra jobbat av småbarnsmammorna, om jag får säga det själv.

PS: Jag hade inte någon kamera med mig men fler foton från tjejkvällen kanske kommer. Om de passerar censuren.

* Grisbil = Bennys omskrivning av de stora, öppna taxibilar som trafikerar sträckan Nathon – Chaweng – Lamai. Det finns två långsäten vända mot varandra på flaket, de har tak men i övrigt är de öppna med galler runt om. Man bara dealar med chauffören, hoppar på och knackar på rutan när man ska av. Brukar kosta typ 50 Baht per person att åka och det får precis plats tre barnvagnar och sex vuxna på en bil, det har vi testat.
* Fatboy = 00-talets version av sackosäcken

3 kommentarer:

  1. Hej! Vilken rolig och underhållande blogg! Speciellt kul med er resa till Koh Samui eftersom vi också skall dit och bo på samma ställe (Meewaya) nu i juni. Det blir jag & mannen samt mina 2 bonusdöttrar + en kompis till dem ( 3 tonårstjejer...) och det har varit jätteintressant att höra om hur ni har haft det där. Vi fastnade för Meewaya när vi hittade det på Blocket av alla ställen...men hittade inget mer om det förrän vi snubblade på din blogg :-)

    Hälsningar från Helena & Niclas i Västerås!

    SvaraRadera
  2. Åå, nu blir jag avis! Vi har bara varit hemma i 3 veckor, men jag längtar redan tillbaka till de lata dagarna i Thailand. Våra kompisar är fortfarande kvar på Koh Samui och de rapporterar att det är väldigt varmt där just nu, så varmt att det inte går att vara ute på dagarna. Men så ska ju april vara den varmaste månaden också, säkert mycket behagligare när ni ska dit i juni. Meewaya är ett jättemysigt ställe iallafall och just nu håller Mac (ägarinnan) på att renovera så det kommer nog att vara fräscht och fin tills ni kommer!
    Hör gärna av er om det är något ni vill fråga om, annars får ni ha en trevlig resa!

    SvaraRadera
  3. Hej igen:-)
    Jag förstår att ni längtar tillbaka.. Det skall bli overkligt skönt att få komma tillbaka till Thailand! Jag och Niclas var senast på Koh Phangan och Koh Samui i januari -09 och kände att vi ville tillbaka då vi inte var riktigt mätta på ö-livet... Nu är vi vågade som reser med 3 "barn" och först inte ens hade något boende klart men till slut föll vi för Meewaya och fegade ur lite så vi bokade vår hela vistelse där... sen kan vi åka runt lite och se oss omkring. Jag återkommer gärna om du vill dela med dig av lite heta tips! Vi var mest på Lamai förra gången men då var det riktigt läbbigt på stranden med mer skräp än jag skådat på länge...uurkk...så det blev långa promenader för att hitta någon badbar strandplätt. Vi hoppas på bättre tur denna gång :-)
    Hej så länge! Helena & Niclas

    SvaraRadera