onsdag 3 mars 2010

Tillökning

Igår fick vi tillökning till vår familj här när J & Ls kompisar Benny och Helena anlände med sina döttrar Sofia (7 mån) och Julia (snart 4 år). De stannar i tre veckor och ska också bo i ett av husen runt poolen här på Meewaya. Igår kväll var vi nere på stranden och åt (vi insåg snabbt att det kan vara svårt att få plats med fyra barnvagnar på någon av restaurangerna längs gatan). Efter lite inledande stök sov åtminstone 75% av barnen hela tiden. Det var en vacker, stjärnklar kväll och vi tjejer unnade oss några cocktails till maten. Det kanske inte passade jättebra med Pina Colada till grillade tigerräkor, bakad potatis och vitlökssmör, men men...

Eftermiddagsdopp i skuggan på terrassen.

Vi vaknade vid 9-tiden och Nova har varit ganska gnällig nu på morgonen. Hon var bara uppe 1,5 timme innan hon fick krypa i säng igen med en alvedon i rumpan. Antagligen tanden/tänderna (Jonas hävdar att han har sett två små piggar som sticker upp, jag har inte lyckats få se dem själv) som spökar. Jag ska köpa lite Bonjela på apoteket här nere. Det är en bedövande salva just för tänderna som Elin tipsat om och som finns bl a här och i England.

Frukost. Nova älskar Bran Flakes och brukar få en skål
med flingor att plocka med efter att hon har ätit gröt.

Familjesamling i poolen.


Sedan några ord om dotterns påbörjade potträning. Nova fick en rosa potta i ettårspresent av J & L förra veckan och Hedda fick också en variant, med ryggstöd. Båda tjejerna är väl aningen för små för potta egentligen, men det kan aldrig skada att vänja dem vid konceptet, resonerar både vi och J & L. Så jag och A har låtit Nova gå blöjlös lite nu och då när vi misstänker att det ska komma en leverans och försökt passa på henne för att snabbt kunna lyfta henne på pottan när hon ska göra "numero 2". För Nova verkar dock pottan mer vara en praktisk förvaringsplats där man kan stoppa leksaker eller mammas armband än något man uträttar sina behov på, om man ska döma av resultatet hittills: tre av tre bajsningar på golvet, varav en bajskorv hamnade under foten på mamman när hon var ouppmärksam... det går sådär med potträningen, med andra ord. Nova är en riktigt snabb smygbajsare och föredrar tydligen golvet än så länge.

2 kommentarer:

  1. Ja,vad säger man? Fick i alla fall ett gott skratt! Lycka till med potträningen,det kan behövas..:)

    SvaraRadera
  2. Hi hi, korv under foten;-) Ja, jag tror ni kan lugna er med potträningen ett tag till. Här mutas det med klistermärken om Thea kissar på pottan, fungerar ibland. Tror inte man ska stressa och pressa, då blir dom anti och vägrar i stället. Det kommer så småningom...

    Vi åker till Alicante om en vecka, längtar! Skönt med en andningspaus från vargavintern. Det var slask härom dagen men nu har det snöat på igen och är rätt kallt.

    Ha det bra, kram kram

    SvaraRadera