torsdag 18 mars 2010

Liten strand mellan Chaweng och Lamai

Hårfrisörskan på "vårt" massageställe har tidigare tipsat oss om en liten strand mellan Chaweng och Lamai, så igår efter lunch hoppade hela familjen på en flaktaxi och åkte dit. Vad stranden heter är oklart, namn finns inte utsatt på några turistkartor jag sett, men om man ber att få åka till Samui Yacht Club kommer man (förhoppningsvis) dit.

Stranden är alltså liten, inte mer än några hundra meter lång, och det ligger bara 3-4 resorts på den. Sanden var vit och fin på land men i mitten var det ganska oskön stenbotten en bit ut i vattnet. Jag misstänker att det var bättre botten på västra delen av stranden, det var iallafall mer folk som badade där. En helt okej strand med bra skuggområden och det var kul att se något annat än Choeng Mon en dag.






Skulle man vilja bo i en strandbungalow på den stranden får man pynta upp med 3100 Baht per natt, vilket väl är något sorts medelpris för en finresort här på Koh Samui. Man kan naturligt vis komma undan billigare eller spendera mycket mer än så, om man skulle vilja det. Här på Meewaya betalar vi 15000 Baht för en hel månad. Fantastiskt prisvärt med tanke på att vi har poolen utanför dörren. Men lite längre till havet då, som sagt.

Gårdagkvällen spenderades med middag på Good Karma. Killarna hade länge suktat efter den köttbit vi tjejer åt där på vår första Girls Night Out och som vi ingående har beskrivit. Vi blev inte besvikna den här gången heller. B blev faktiskt så lyrisk att han bad att få in kocken (en liten thailändare som senare kom ut och antagligen blev förvånad över att det var uppskattning han skulle få när han blev kallad till bordet och inte en sko i huvudet). Småtjejerna stortrivdes på stället och busade runt bland kuddarna i den stora soffan. Nova var så uppe i varv att hon inte somnade förrän i taxin tillbaka igen och kom inte i säng förrän vid halv ett.

I skrivande stund är klockan strax efter 10 och dottern sover fortfarande. Killarna har precis dragit iväg för att spela tennis, vädergudarna verkar vara på deras sida eftersom det faktiskt är lite molnigt idag. Tydligen har det regnat under natten också, men det missade jag. Rödvin är bra sömnpiller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar