tisdag 16 mars 2010

Ingen vidare stranddag

Norra delen av Chaweng beach, där vi bor, har inte visat sig från sin bästa sida senaste dagarna. Den har faktiskt aldrig varit sådär fantastisk så länge vi har varit här, för att vara ärlig. Alltså, sanden är vit och finkornig och stranden är vacker, men vattnet är oftast grumligt vid strandkanten, iallafall på den norra delen. Norra Chaweng beach skyddas av ett rev, vilket gör vattnet varmt och stillastående och därför är det inte helt förvånande att det nu är något som liknar algblomning i vattnet, det är inte bara grumligt utan lerbrunt vid stranden. Dessutom var det någon form av oljeutsläpp för någon dag sedan, vilket resulterat i att man kan trampa i små klumpar på stranden. Olja är riktigt jobbigt att få bort när det väl bosatt sig på flipflops eller barnvagnshjul.

Igår fick jag, A och L därför gå ända till mitten av Chaweng innan vattnet kändes fräscht nog att bada i. En ganska svettig affär i solen och med barnvagnar. Där revet tog slut blev vattnet klarare, men vågorna högre, så det var inte barnvänligt där heller. I gengäld var stranden bredare och sanden djupare, vilket dottern uppskattade.

Mamman har fått mindre roliga pigmentfläckar
vid tinningar och käkben efter graviditeten

Vår dotter livsnjutaren



Men nej, gårdagen var ingen vidare stranddag och det känns tyvärr inte som någon större idé att gå ner till "vår" strand för att bada just nu. Hur som helst är Choeng Mon en vackrare och lugnare strand, nackdelen är ju att man måste ta sig dit med taxi (vilket förvisso inte är speciellt jobbigt, bara vinka in en grisbil och hoppa på).

Vad har annars hänt sedan sist? Inte mycket. Kompis Hanna drog vidare till Koh Pagnan på söndagsmorgonen, där hon skulle campa med några exkollegor sista semesterveckan. Själva tillbringade vi söndagen på Choeng Mon och som vanligt var det söndagmiddag på Olivio. Mycket same same, alltså. "Tristess", hävdar L och håller på att krypa ur skinnet ibland. "Skön semestervardagslunk", säger jag som är något mer norrländsk i mitt sätt att vara. För att bryta vanan har vi iallafall bestämt oss för att åka iväg någon annanstans ett par dagar, när B & H och deras tjejer åkt hem. På fredag blir det därför resa till Koh Tao, om allt går enligt plan.

Idag har jag och L kört ett gympass på morgonen (det var en milsvid skillnad mot träningspasset i förrgår, då de 10+ drinkarna på Girls Night Out påtagligen kändes som lika många extra kilon i kroppen) och efter det har jag varit på thaimassage medan sambo och dotter roat sig i poolen. På agendan ikväll står middag på Chaweng Phu, en restaurang uppe på berget, vid solnedgången. Därefter har killarna planer på att gå och se Muay Thai, thaiboxning, på Chaweng Stadium.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar