lördag 24 oktober 2009

Torsdagslyx

Med tanke på hur mycket vi uppskattar att gå ut och äta har vi varit rätt dåliga på att skaffa barnvakt och göra just det de senaste månaderna. I torsdags var det iallafall dags och vi lämnade Nova hos faster Sara och kusinerna vid halv sex-tiden för att sedan få 80 minuter ljuvlig massage och Hot Stone-behandling på Aysel's, en trevlig liten salong som ligger ett stenkast från oss.
"Scen Tao Hot Stone Massage:
En topp till tå lyx-behandling som utförs med varma lavastenar och utvalda växtoljor. Denna behandling är inspirerad från fjärran östern och är mycket avstressande för både kropp och själ. Behandlingen består av en helkroppsmassage där man varvar med manuell massage och varma lavastenar. I ansiktet utförs en akupressurmassage."
Varma och väldigt avslappnade gick vi vidare för en kladdig pasta och ett glas rött på mysiga italienaren Linguini på Frejgatan. Väldigt lyxig torsdagkväll och skönt också att allt gick bra med barnvakteriet. Nova hade lekt och haft roligt med kusinerna och inte varit ledsen en enda stund (bara vid blöjbytet, men hon blir förbannad när hon hamnar på skötbordet oavsett var hon är). När vi hämtade henne efter restaurangbesöket hade hon precis vaknat till efter att ha sovit en bra stund i Saras sällskap i TV-soffan. Det där med att sova på madrassen som faster tagit fram förstod Nova tydligen inte syftet med utan stökade mest omkring i sin sovpåse tills hon blev upptagen till soffan istället. Där däckade hon mer eller mindre omedelbart, som jag förstod det.

Igår var jag och Novis och lunchade med min högstadiekompis Karin som är på tillfälligt besök i Stockholm. Karin hyr ut i nuläget ut sin lägenhet i Hornstull på obestämd tid och lever istället lite mer friluftsliv i Åre med sin kajakälskande pojkvän David. Det var första gången hon träffade Nova så det var åtminstone 8 månader sedan hon var i stan. Men vi har känt varann så länge så det känns alltid naturligt när vi väl träffas, även om vi måste fylla i en del luckor kring vad som hänt sedan sist.

Efter lunchen på R.O.O.M gick jag och Nova och handlade eftersom vi skulle åka ut till stugan när A kom hem från jobbet. Inför helger i allmänhet och stughelger i synnerhet hamnar det många godsaker i varukorgen, den här gången fanns där bland annat laxpate och romsås, mörk choklad, ostkaka, serranoskinka och manchegoost. Det ska vara spanska varor tycker A som har bott i Madrid i fem år, någon trist parmaskinka göre sig icke besvär...

Väl ute på Vätö fick vi slå på alla element, elda i kaminen och tända en massa värmeljus för att få upp temperaturen i stugan. Men det går relativt snabbt faktiskt, det tar nog inte mer än en timme att brassa upp till normal rumstemperatur från de blygsamma +6 grader som det var när vi anlände. Och så är det ju så fantastiskt mysigt att få elda ordentligt i braskaminen.
Nova hade sovit en stund i bilen och ville därför inte kojsa förrän framåt 21. Som tack för det fick vi alla sova till 8:30 imorse. Inte helt fel.

Planen för helgen är att vintra stugan genom att blåsa ur alla vattenledningar (sommarvattnet är redan avstängt), tömma kyl och frys och städa undan krukor och annat från terrassen. Vi kommer nog inte att åka ut till stugan alltför ofta under de närmaste månaderna, någon enstaka gång möjligtvis.

Men först blir det bastu och lördagmiddag uppe på Rönnbärsstigen hos E&E. Lyx det också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar