söndag 18 oktober 2009

Att (inte) göra en vacker höstsöndag

Vacker och solig höstsöndag - hur bäst spendera den?
Med en tur till IKEA såklart! Häärligt inomhusumgänge med hundratals andra stockholmare som också vandrar som hålögda zombier längs en utstakad slinga. Om man överhuvudtaget hittar en parkeringsplats att klämma in bilen på, vill säga.

Som erfarna IKEA-shoppare inleder vi alltid med en fika för att energiboosta, annars skulle vi antagligen somna i någon Ektorp-soffa på vägen genom varuhuset. Eller bli våldsamt osams (jag blir på extremt dåligt humör när jag inte får mat). Lagom till hemfärden, som alltid blir åtminstone en timme senare än vi tänkt oss, är jag tom i magen igen och mår lätt illa när vi bilar tillbaka. Trötta och hungriga och för många hundralappar fattigare funderar vi oftast över vad det var som var så viktigt att köpa egentligen.

Idag fick vi några småsaker med oss hem, främst till Novas rum, men naturligtvis glömde vi att ta med gardinerna vi skulle lämna tillbaka. Och köpa den där extra fåtöljklädseln som var en av anledningarna till att vi åkte dit överhuvudtaget.
Inte helt oväntat.

1 kommentar:

  1. Ja IKEA-besöken numera kan bli en riktig mardröm. Hela familjen osams och man kommer hem med hälften av det man skulle ha om man har tur ;-)

    SvaraRadera