söndag 7 februari 2010

Söndagsmysigt

... ser vi ut att ha det på det här fotot.


15 sekunder senare är dottern på väg huvudstupa ner för soffkanten. Hon kan fortfarande ha lite svårt att fokusera på det här med högläsning ibland och begår tydligen hellre harakiri än att lyssna på "Max Nalle" och "Viffsi voffsi valpen" verkar det som. Och det kan man ju förstå. Hallå... "Viffsi voffsi valpen"....?!!  Barnboksförfattare är ett eget släkte.

Vännen Tiina fyllde år i veckan och firade det med en liten afterwork på AG i fredags, så jag blev utsläppt på fredagkvällen medan A stannade hemma med ett avsnitt av sin nya svenska favvoserie "Johan Falk". Det blev två glas rött på stället innan jag och Elin blev så hungriga att vi smet hem och åt pizza istället. Det kan mycket väl har varit en av de godaste jag nånsin har ätit, trots att det bara var en vanlig pizza från italienaren runt hörnet! Iallafall har jag nog sällan njutit så mycket av en pizza och både jag och Elin satt här och mmmmade högljutt.

Igår skulle vi egentligen ha varit på Theas tvåårskalas, men jag och Elin kom överens om att det kanske var dumt att riskera att Thea skulle få ett psykbryt av Novas närvaro på sitt eget kalas, så vi höll oss hemma. Thea har blivit jättestressad de senaste gångerna vi har träffats bara av att Nova varit i närheten och mest hojtat "Nova inte nåna (=låna)...", "Nova få inte göra det.." osv osv och fått värsta hysteriattacken, trots att Nova inte gjort någonting. Det känns såklart trist att tjejerna inte drar jämnt, men vi får hoppas att det växer bort snart.
Hur som helst hade vi fullt upp med att handla mat och förbereda kvällens middag, så en sak mindre på gårdagens agenda var bara skönt. Igår var nämligen Piotr, Petra och Micke på middag hos oss. Mickes civilstatus är väl i nuläget något oklar, men jag tror att vi enades om att han åtminstone inte är singel längre. Vi fick till och med träffa damen i fråga, hon kom hit och tog ett glas vin med oss senare på kvällen när hon anlänt Stockholm från Uppsala. Trevlig kväll och trevligt att få träffa henne, även om det såklart kommer att dröja lite innan det känns helt naturligt att se honom med en ny tjej.

Idag har vi bara såsat omkring i mysbyxor. A har varit och lämnat tillbaka de senaste felköpen på IKEA och gett bilen en välbehövlig tvätt. Den har inte fått någon kärlek sedan kräkincidenten på nyårsdagen, så det var hög tid...

1 kommentar:

  1. tack för att ni var med på aw och för den mumsigt doftande presenten!

    SvaraRadera