lördag 20 februari 2010

Ankomst Koh Samui

Jag och Lillis konstaterade tidigare idag att "shit, vad vi har det bra alltså", där vi tog några simlängder i poolen på eftermiddagen. Familjen har nu alltså anlänt Koh Samui, Thailand, för att bo här ett par veckor och därmed undslippa det svenska marsvädret. Våra kompisar Jonas och Lillis och deras Hedda, 6 månader, landade redan för en vecka sedan.

Jag hade oroat mig en del för flygresan, men den var ändå hyfsat smärtfri. Nova var på sitt soligaste humör och pysslade tålmodigt omkring på det lilla utrymme hon hade att tillgå. Hon är ju för stor för att få babycot på flyget, men jag hade bokat platser där det inte sitter någon framför och då finns det några futtiga centimetrar extra för en bebis att leka på.

 

Uppladdningen inför tidsomställningen blev inte den bästa, Nova sov bara 2-3 timmar under hela resan och jag och A sov inget alls. Det är svårt att sova på beställning när man flyger kl 14 på eftermiddagen. Efter transfer i Bangkok kom vi iallafall fram till Koh Samui kl 9 lokal tid i torsdags efter 13 timmars restid. Jonas, Lillis och Hedda var snälla och mötte oss på flygplatsen. De hade bokat boende åt oss alla på Meewaya Chaweng Home, en liten "resort" med typ 8 små lägenheter in mot en pool. Som radhus ungefär (a.k.a "Melrose Place", enligt Lillis). I väntan på ett ledigt hus bodde vi de första två nätterna i ett annat hus lite längre upp på gatan, men idag har vi flyttat in i ett av husen som ligger vid poolen. Huset har ett kök/vardagsrum på nedervåningen och en halv trappa upp ligger badrum och sovrum. Det är rent och hyfsat modernt. J & L bor i huset bredvid, det är typ fyra meter mellan våra terrasser. Resorten har också en liten restaurang och det är bara att gå några meter ner och beställa vad man vill ha så kommer de upp med maten. Tidigare idag beställde vi upp en god pad thai och en massaman curry, totalt 45 kr för att få lunchen serverad på terrassen kan jag leva med!
Verkligen perfekt kompis/familjeboende, när kottarna somnat kan vi sitta ute och dricka Singha och beställa upp mat från restaurangen (eller göra som ikväll - sitta och småprata på varsin terrass medan jag och J surfar på varsin dator, A på sin Iphone och L klappar en katt).

Meewaya Chaweng Home ligger i anslutning till den norra delen av stranden Had Chaweng, som är en sex kilometer lång, finkornig, vit sandstrand. Vacker men betydligt mer exploaterad än andra ställen vi har varit på i Thailand. Längs stranden finns det rätt många feta, läskiga resorts och en bungalow på stranden kan man bara drömma om, det finns typ inga i normal prisklass här (iallafall inte om man ska vara här i sex veckor som vi). Vår lilla resort ligger istället på andra sidan vägen och där blir det betydligt billigare. Men att det skulle vara mer turistigt här visste vi ju redan, anledningen till att vi är här är att det går att köpa blöjor, gröt och barnmat och vi har gångavstånd till ett riktigt sjukhus. L pratade med några grannar som hade varit dit två gånger under sin vistelse här och de sa att servicen är klart mycket bättre på sjukhuset här än hemma. Så jag hoppas att det kan lugna eventuellt oroliga far- och morföräldrar något...

Varken Nova eller vi har väl ställt om vår inre klocka till +6 timmar helt och hållet än. I fredags sov hela familjen till 11 och igår var Nova uppe till framåt 01. Hon var extremt alert igår kväll, vilket i och för sig inte blev bättre av att vi var ute och kikade på stan på kvällskvisten och satte oss och tog en fotmassage alla fyra vid 23-tiden. Hedda sov i vagnen men Nova höll hov med thailändskorna och vid ett tillfälle hade hon inte mindre än fyra tjejer som pysslade om henne; matade henne med banan, lekte med henne och visade fiskarna i akvariet. Imorse ställde vi klockan och tvingade upp både oss och henne vid 10-tiden för att komma tillrätta med dygnsrytmen. Ikväll somnade hon strax innan 23 så det går väl åt rätt håll iallafall.

Torsdagkväll: strandrestaurangsmiddag.
Grillad fisk för de stora och välling för de små.

Största kruxet hittills är väl mest att vår dotter inte verkar uppskatta vare sig sand eller hav speciellt mycket. När jag ställde ner henne på stranden första dagen råkade hon få sand på handen, varpå hon tittade äcklat på den och sedan bedjande på mig, började gråta och pekade mot vagnen istället. Samma visa när A tog med henne ner till vattnet. 
Jahaja. Här tar vi med vår dotter till Thailand och hon tycker sand är det hemskaste som finns och vill helst sitta i vagnen istället...?

Nova sitter helst i vagnen på stranden

Lunchhäng

Idag fick lillan ta en simtur med A i poolen och det verkade hon gilla, så det finns nog hopp för att hon ska lära sig uppskatta att leka i sanden också.

Utsikt från uteplatsen, far och dotter i poolen

Lördagsfrukost på "Your place"

Ja, så lever livet här än så länge. Läste att ni har fint väder hemma också...

3 kommentarer:

  1. Åh,vad det är härligt att höra från er! Och att ni har det bra,förutom Novas sandskräck,men det går nog över.
    Längtar tills nästa inlägg kommer.
    Sköt om er!
    Pussar och kramar!

    SvaraRadera
  2. Kul att äntligen höra av er! Känns helt overkligt att ni hänger på en strand och vi pulsar i snö..?! Låter otroligt härligt och jag är väldigt avundsjuk. Hoppas ni har det fortsatt bra, ser fram emot fler inlägg. Kram!
    P.S Tycker Nova har väldigt snygga Thailands-outfits;-) D.S

    SvaraRadera
  3. Men bästa bilden på dej och Nova, Annica!!!
    Sååå bra!

    SvaraRadera