söndag 14 februari 2010

Brunch- och fikahelg

Man kan lugnt säga att helgen inte har varit den bästa uppladdningen inför beach 2010, som ju startar på torsdag. Gårdagen inleddes med brunch hemma hos E & E. Småtjejerna fyller ju båda år i februari, så det blev inte bara brunchande utan lite paketöppning också. Speciellt Fisher Price-telefonen föll dottern i smaken och hon har (under en hel del plingande och skramlande) dragit runt på den här hemma resten av helgen. Thea gormade mindre än vanligt på Nova och de till och med lekte tillsammans ett tag (medan föräldrarna höll andan och försökte titta åt ett annat håll för att inte störa leken).
Vi fick också låna en massa bra saker till Nova för resan. Jag vet inte riktigt vad vi skulle göra utan E & E, vilken himla tur att de lyckades få barn ganska precis ett år innan oss...

(foton oblygt snodda från Elins blogg :-)

På lördag eftermiddag tog vi bilen ut till Bergshamra och fikade hos M & M, Lucas och Julia. Det var säkert tre månader vi sågs senast och Julia hade växt mycket sen sist såklart, sådär som bebisar gör de där första månaderna. Nu är hon sex månader och har blivit en stor liten dam.

Coola killen på värsta hojen

Och mer fika blev det. Eftersom vi har den dåliga smaken att sätta dottern på en långflygning hennes första födelsedag bjöd vi in släkten här nere på tårta idag istället. Novas farmor, farfar, faster och kusiner var här och dessutom hade vi besök av Ante och Saras faster Maggan med familj. Totalt var vi 9 vuxna och 4 barn. Dagen till ära hade jag bakat en chokladtårta, som förvisso var ganska god, men som tyvärr föll sönder i småbitar när man försökte inmundiga den.

Sällsynt släktbesök: Alfons, Ingela, Magnus, Gert och Maggan
(Maggan är Bosses syster, Magnus är alltså Ante & Saras kusin)

Många fina presenter har det blivit till dottern i helgen!

A jobbade sin sista dag innan pappaledigheten i fredags och nu tickar dagarna snabbt ner till Asienresa och snart även till den dag jag ska tillbaka in i ekorrhjulet igen. I början av april är planen att jag börjar jobba medan A är hemma med Nova fram till dess att hon ska börja på dagis, antagligen i augusti/september någongång (med förbehåll för att vi får dagisplats här i närheten och inte i långtbortitjottahejti).

But first things first. Kommande två dagarna kommer vi att vara fullt upptagna med packning och fixande. Jag inbillar mig att jag har lärt mig en hel del sedan vår senaste långresa och att det inte kommer att bli några problem att få plats med sakerna i våra backpacks, men det är gissningsvis en självsuggestion av sällan skådat slag. Snart får vi se.

1 kommentar:

  1. Hej fröken! Hinner du med en lunch imorgon (tisdag) kanske? Kram!

    SvaraRadera