onsdag 17 februari 2010

Ett år

Lilla hjärtat, redan ett år gammal. Det känns (nästan) som att det var igår vi kom hem med vår lilla gulhyade, mörkrufsiga docka som inte hade vuxit i sitt eget skinn än och som fick vara namnlös i nästan tre veckor innan hennes veliga föräldrar spontanbestämde sig för Nova.
Men idag fyller hon alltså ett år - vår söta, kloka och alldeles underbara lilla dotter. Åtskilligt blondare och med en rejäl liten bebisrumpa...

Nyvaken ettåring.

Senaste månaden har hon börjat äta själv, lärt sig att vinka och tagit tillfället i akt att både klättra i garderober och upp i diskmaskinen. Snabb är hon också. Nu är det full sprutt på gåandet och krypandet övergavs helt för ett par veckor sedan. Dessutom kan man faktiskt urskilja "mamma" och "babba" med lite god vilja. Vet dock inte om detta är medvetna ord från dotterns sida än, men det känns som att det börjar närma sig iallafall. Fram till i torsdags hade hon en hel vecka av sova-12-timmar-i-sträck-nätter i följd, vilket var helt fantastiskt. Efter det har hon varit rätt stökig på kvällar och nätter av okänd anledning, men hoppet om ostörd sömn för föräldrarna lever i allra högsta grad!

Några gaddar har Nova fortfarande inte fått, men på ettårskontrollen i samband med sista vaccinationsrundan för någon vecka sedan sa barnläkaren att hon "aldrig hört talas om något barn som inte fått sina tänder. De kommer!" För övrigt mätte Nova kring 75 cm och vägde 8,5 kg vid kontrollen. Ingen direkt viktökning de senaste två månaderna med andra ord, vilket antagligen beror på hennes ökade rörlighet i och med att hon börjat gå.

Lillans ettårsdag firar vi alltså genom att dra iväg på en tripp till Thailand där vi ska avnjuta de kommande sex veckorna. Flighten avgår 13:40, vi flyger direkt till Bangkok och byter där till ett plan mot Koh Samui. Totalt tar flygresan ca 13 timmar och vi landar på ön klockan 9 lokal tid. Tidsskillnaden är sex timmar så det kan säkert bli lite stök med sovrutinerna de första dagarna.

Nu ska vi göra en sista avsyning innan taxin kommer. Nästa blogginlägg kommer från värmen, tjohoo!

Packning för sex veckor i Thailand.
Det som ska checkas in till vänster, handbagaget till höger.

2 kommentarer:

  1. Saknar er redan!! Ta väl hand om er, och må ni få en härlig semester! Här fortsätter vi att skotta snö=(
    Kramar och pussar i massor!

    SvaraRadera
  2. Vi längtar efter Nova, ni ser ut att ha de bra,här snöar det.Kram på er!

    SvaraRadera