torsdag 25 februari 2010

Choeng Mon

Efter lunch igår tog hela familjen en tripp till en närliggande strand, Choeng Mon. Den ligger ovanför Chaweng, på Koh Samuis nordöstra spets och är en yttepyttestrand i jämförelse med Chaweng. Det tog typ 10 minuter med bil från vårt ställe och vi fick skjuts dit av vår hotellföreståndare Mac som även verkar bedriva taxiverksamhet. Det var inga större problem att knöka in två vagnar i bakluckan på hennes stora SUV.

Det fanns en skuggig del av stranden där vi kunde hänga

Jag provar på livet som tvåbarnsmamma i 10 minuter.
Pust.
Stranden är väldigt vacker,
dock mindre bildskön under lågvatten som synes.

Choeng Mon är en mindre och softare strand, även om man kan hitta några schabrak till resorter här också (personligen tycker jag att man missar charmen med Thailand om man bor på ett ställe där de byggt upp konstgjorda klippformationer med vattenfall och grejer). Choeng Mon känns kanske lite mer åt det Thailand vi är vana vid från t ex Koh Chang, men det är inte så att jag hellre skulle bo där än där vi är nu. På Meewaya har vi poolen två steg utanför dörren och kan gå in till stan. Det är skönt med närhet till både pool, hav och stad när man är här med barn och längre tid än två veckor.

Vi stannade kvar på Choeng Mon till det började skymma och efter en fruktshake vid en av strandrestaurangerna ringde vi Mac som kom och hämtade oss. Onsdagkvällen bjöd på en promenad in till stan, god middag på ett medeldyrt ställe och smarrig bananpannkaka från ett gatustånd på vägen tillbaka. Bananpannkaka med Nutella… mmmmm.

1 kommentar:

  1. Åh vad härligt ni har det! Jag råkade precis läsa ett recept på bananpannkaka och hann bli ganska sugen men inser nu att det är i Thailand man ska äta det, inte i ett snöigt och kallt Sverige. Typiskt... Pussokram!

    SvaraRadera