fredag 31 juli 2009

Min handyman

Redan fredag! Huj, vad dagarna och veckorna springer iväg nu när det börjar närma sig slutet på semestern. Var tog sommaren vägen egentligen? Imorgon är det första augusti och det känns som att hela juli försvann i raketfart. Poff bara.

Onsdag till torsdag hade vi besök av Andy, Cissi och deras barn Elin och Viktor. Andy är en av As gamla kompisar från Gävle. Sist vi sågs var på deras bröllop för ganska precis två år sedan så det var väldigt kul att de kom ner en sväng och hälsade på oss.

Totalt sett har Andy & Cissi varit tillsammans i 15 år och det var faktiskt årsdag i onsdags, så de hade med sig finbubbel som vi avnjöt i samband med middagen. Mycket trevligt!

Vad har vi annars pysslat med då? Tja, i början av veckan var Björn, Theres och Hannes hos E & E, så det blev middag där i måndags. Plus de vanliga eftermiddagsfikapauserna såklart. Björn gick året över mig och Emil när vi pluggade i Uppsala och han och Emil känner varann sedan tidigare från Järpen. De bor normalt sett i Curacao, men Björn jobbar från Stockholm nu under sommaren.

Temperaturen har legat kring 20 grader och vi har fått både sol, moln och regn under veckan. Klassiskt svenskt sommarväder, skulle man kunna säga. Men tyvärr lite för nyckfullt för att ligga på badstranden. Egentligen tur, för istället har vi fått en sprillans ny diskbänk i köket. Träskivan som den gamla diskhon var nedsänkt i var alldeles sprucken och det rann vatten till underskåpet när man diskade. Inte så praktiskt. Den gamla blandaren rann dessutom konstant.
Förutom ny diskbänk har min handyman ordnat både skohylla och hyllor till duschen!




Idag hade vi planerat båttur och kobbedag med E & E, men vädergudarna är inte på vår sida hittills. Det krävs mer än 19 grader och halvmulet för att det ska kännas najs att tillbringa flera timmar på en klippa. Om man behöver klä sig i jeans och kofta för att inte frysa häcken av sig så faller själva idén liksom.
Så vi avvaktar lite och hoppas att solen tittar fram kring lunch. Det har SMHI lovat iallafall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar