söndag 28 juni 2009

Första semesterdagen

Semestervädergudarna hörde våra böner och har gett oss en toppenstart på semestern.
Vi kom ut till stugan igår vid 14-tiden och faktiskt väntade våra första gäster redan på oss här då. Det har blivit någon sorts tradition att vi inleder vår semester genom att umgås med Pontus och Linda, ett par vilka A ursprungligen känner via sin kompis Pelle.

Efter en sen lunch tog vi en kvällstur med båten och besökte KnappKarlsson, en mysig sjökrog på Barnens Ö, ca 15 minuter norrut. Det var premiärtur både för Nova och mig i nya båten. Motvilligt erkänner jag att det känns väldigt skönt att ha ny båt, den nya pärlan är mycket stabilare och tystare. Nu kan man till och med föra en konversation utan att behöva skrika genom motorbullret. Nova verkade gilla att åka båt, hon skrattade och var nöjd även om det blev lite i senaste laget för henne. Å andra sidan tog hon en tupplur på As arm när vi tog en clara på KnappKarlsson, så det var ingen fara på taket.


Idag har det varit fortsatt varmt och vackert väder, 27 grader och inte ett moln så långt ögat kan nå. Vi har legat nere vid bryggorna ett par timmar och de andra har badat. Inte badkrukan Nordell dock. Jag vidhåller att det måste vara minst 22 grader i vattnet för att det ska vara mödan värt att hoppa i plurret. Idag var det bara 19 grader och följaktligen blev inget mer än mina underben blötlagda. Resten av kroppsdelarna var lättade att de kom undan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar