söndag 19 april 2009

Tandlös magi

Senaste veckan har Nova verkligen utvecklats vad gäller att le. Nu kan man få en dos av solstrålar utan att behöva anstränga sig alltför mycket (inte klokt vad man kan fjanta sig för att få ett smajl av sin dotter). Som förstagångsföräldrar följer vi ju ängsligt listan över utvecklingssteg som vi kan förvänta oss att Nova ska följa och det känns skönt att allt hittills verkar "normalt". Och jisses vad lycklig jag blir när hon bjuder på lite tandlös magi och ler som i fotot nedan. Hjärtat smälter.


I helgen har vi mest fixat hemma. Igår var A och Emil dock och kikade på båt, det börjar dra ihop sig till att köpa en ny "miss Ellika", aka "Skrutten", som den tidigare skorven hette och som vi sålde i höstas. På något sätt lyckades nämligen killarna övertyga oss andra delägare (mig & Elin) att vi måste ha en säkrare (= manligt försäljningsargument för att få köpa något större, snabbare och snyggare) båt nu när familjen har växt.

Igår kväll var E & E (Emil & Elin alltså) & Thea här och åt middag. Vi inledde med en liten sommarinspirerad förrätt för att komma i stämning inför nästa helgs planerade stugpremiär; melon, serranoskinka och en flaska rosé som på något sätt gömt sig i kylen sen i somras. Efter det blev det kyckling i mandelgräddsås med kryddor som min kompis Jonas tagit med sig hem från sitt senaste Indienbesök. Avslutningsvis vit chokladcheesecake från Leila's kokbok (halva kakan är fortfarande kvar i kylen och bara väntar på att jag & A ska drabbas av moraliskt breakdown och goffa i oss resten).

I skrivande stund är A i "lillrummet" (Novas blivande rum) och sätter ihop en byrå från Mio. Det går halvbra. Säga vad man vill om IKEA, men de kan iallafall sina grejer. Tillverkar träpluggarna i rätt storlek och sådär.
Lillskruttan tar en eftermiddagslur.
Lugn och skön söndag hos familjen Mysbyxa.

3 kommentarer:

  1. Snygg frisyr på det lilla monstret! Hennes giraff är väldans söt. Min syrrans dotter (3 år) har en hel uppsättning med giraffer. Det började med en sån som Margot. Så beware. :)

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är hon begåvad med en kalufs av sällan skådat slag... :)

    SvaraRadera
  3. Hon är verkligen charmig!
    Det tycker mormor,som längtar jättemycket efter henne!

    SvaraRadera