torsdag 23 april 2009

Faderskapsbekräftelse

Jag och A hade igår ett möte med en färglös (dock extremt storbystad) kommuntant på ett lika färglöst kommunkontor för att skriva under på att A är far till Nova och att vi ska ha delad vårdnad om henne. Det är lite märkligt det här med faderskapsbekräftelse. Om vi hade varit gifta hade vi inte behövt infinna oss till stadsdelsförvaltningen och intygat att A är fadern, då hade det ansetts som självklart. Intressant statistik i det sammanhanget är att hundra tusen svenskar har en annan pappa än de tror...

Hur som helst, med tanke på att Nova är väldigt lik sin far vore det antagligen mer på sin plats med en moderskapsbekräftelse.

Det verkar bli en riktig fin dag här i Stockholm. Temperaturen är redan uppe i 13 grader trots att klockan bara är 8:30. Tyvärr finns det inte tid för någon skön långpromenad, idag är det nämligen packning som gäller. I eftermiddag åker vi till stugan och det är ju lite fler saker att tänka på när man ska ha med sig bebis nånstans. Ingen aning hur vi ska få in oss och alla grejer i bilen. Det blir väl ungefär som när jag och A på fullaste allvar trodde att vi skulle få in ett kylskåp och tre omonterade garderober i bakluckan på vår volvo. Vi fick lära oss den hårda vägen att det får man inte alls, där vi stod på parkeringen utanför IKEA.

Det ska iallafall bli supermysigt med årets första stughelg och jag håller tummarna för att det blir lika fint väder i helgen som utlovat.

Nova sitter i babysittern bredvid mig i skrivande stund, fantastiskt hur roligt det kan vara med några dinglande nallar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar