måndag 6 april 2009

Huvudlyft - check!

Jag & Nova hade egentligen en barnvagnsdate på morgonen med Maria, en "kompis kompis", som har en liten tjej i samma ålder som Nova. Saga hade dock fått vattkoppor och det känns inte riktigt som att det är läge att låta Nova få det riktigt än, speciellt inte inför påsk, så vi ställde in det hela.

Helgen gick som vanligt i racerfart. Pelle och Jessicas Olivia firade i lördags sitt första levnadsår och vi åkte till Uppsala för att fira henne. Några sekunder efter det att jag satt foten innanför dörren med Nova i famnen hade 3-4 stycken "Ååååh"-ande kvinnor omringat oss, vilket var ett intressant fenomen. Själva tycker vi inte att Nova är så himla pyttig längre men det gör tydligen andra. Eller är detta en inbyggd reflex hos medelålders kvinnor så fort de överhuvudtaget ser något som liknar en bebis...?

Vår lilla sumo satte under kalaset personbästa genom att sänka 200 ml BabySemp (rekommenderat intag per mål är 100-160 ml i den här åldern). Hon fick mjölk i två omgångar och eftersom jag & A var lite ouppmärksamma på hur mycket hon egentligen åt så passade hon så klart på. Efteråt var hon hyfsat groggy och befann sig typ två timmar i paltkoma.

Vi vuxna frossade istället i hemgjord prinsesstårta, bullar, muffins och andra godsaker, vilket stärker en misstanke jag har om det här med viktuppgång i samband med att man får barn. Det är knappast graviditeten som genererar de där extrakilona utan snarare alla luriga bullar som slinker ned i samband med föräldraträffar, dop och födelsedagskalas. Mystery solved.

På söndagseftermiddagen var A ute och tittade på bilar med Micke eftersom vi tydligen "måste" ha en ny bil nu (som det låter på honom kommer vår nuvarande att gå upp i rök vilken dag som helst). Jag & Nova är totalt ointresserade av fordon och körde istället shoppingrundan på Fridhemsplan. Det blev två nya pyjamasar till lillan men mest kläder till mamma. Hoppsan.

Nova har också lärt sig ett nytt trick; huvudlyft. Vid de tillfällen hon inte somnar när vi lägger henne på mage så övar hon faktiskt på ganska bra, för det mesta under frustrerade utrop när hon sparkar frenetiskt med sina små ben.

Och det tar sig! Igår lyfte Nova huvudet riktigt högt, se bildbevis till vänster (att hon ser ut som en liten utomjording med jättepanna skyller vi på digitalkameran, ibland blir perspektiven mysko - det ser ut som att hon tittar i en julgranskula ungefär).

Då kan vi checka av huvudlyft på listan, eller hur?

1 kommentar: