torsdag 4 april 2013

Vardagssaker

Jahaja, så var visst långa sköna påskhelgen (då vi inte gjort så mycket påskigt alls förutom en påskäggskattjakt och lite snabb äggmålning) för länge sen över.

Veckodagarna har som vanligt försvunnit i ett rasande tempo av vardagssaker (få i barnen frukost, lämna stora tjejen på dagis, handla mat, ge lilla tjejen mellanmål, lägga lilla tjejen, ge lilla tjejen lunch, sanera barnstol, hämta stora tjejen på dagis, tillbringa en timme på förskolegården med andra mammalediga föräldrar, gå hem, ge stora och lilla tjejen mellanmål, laga middag, bada barn, lägga barn osv osv) och imorgon var det vips fredag och helg igen!



Min vanliga utsikt mellan klockan 15 och 16 när Nova och andra förskolebarn som också hämtas tidigt stannar kvar och leker på den skuggiga och isleriga innergården medan mammorna och papporna vagnar småsyskona och pratar. Jag ser fram emot soligt och torrt parkhäng efter dagis istället.


Idag har jag iallafall brutit av den inkörda rutinen med att ha mammagruppen här på förmiddagskaffe. Så nu har jag intagit även morgondagens dos av socker och koffein.

Freja var alldeles till sig av alla bebiskompisar att hon inte alls kunde sova sin normala tid och kraschade i sängen först strax efter 12, rejält övertrött. Det känns överlag som att hennes förmiddagstupplur skjuts framåt alltmer, snart tror jag att det är dags att strukturera om i tidsschemat och förlägga lunchen innan tuppluren.

Våren har kommit till Stockholm och vi har plockat ner Novas sparkcykel. Hon har sparkcyklat till förskolan två av tre gånger den här veckan. Ett annat vårtecken är att muren utanför polishuset är isfri och Nova gillar att gå balansgång på den igen.



Vaddå skitig overall?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar