torsdag 25 april 2013

Novas restaurang

I eftermiddags var det liksom helt plötsligt vår. På riktigt! Det var det alldeles säkert imorse också, men det var inget jag noterade då jag hade bråttom till förskolan och sen hem igen för att röja undan lite eftersom några ur mammagruppen skulle komma och förmiddagsfika. Freja blev som vanligt upphetsad av att träffa andra bebisar, skrek högt av förtjusning och försökte sedan lugga dem och nypa dem i ansiktet. Dottern behöver slipa en aning på sina sociala färdigheter.

Men vid hämtningen slog det mig att nu, nu måste väl ändå den riktiga våren vara här? Äntligen. Under de tio minuter det tog för Nova och en av hennes något yngre förskolekompisar att sparkcykla (och tjattra) sida vid sida till en fullsmockad, solig Kronobergspark åkte både jacka och mössa av på vägen. Jag och andra mamman slog oss ner på en lagom skuggig parkbänk med småsyskonen. Nova kräver ett minimum av engagemang (annat än att man ska titta på något hon gör någon gång ibland såklart) när hon har en kompis med sig i parken, skönt. Efter att vårt sällskap begett sig gick vi upp till den delen av parkleken som är för småttingar och lät Freja gunga en stund. Blomplockning på vägen hem och så hade vi klarat av de där två timmarna efter hämtningen innan det är dags att börja med maten.

Äntligen gräs och blommor i Kronobergsparken

Efter middagen tog Ante med sig barnen in i lekrummet för att besökas Novas restaurang. Där finns bebisleksaker till besökande bebisar och en meny som inte gästerna kan läsa, utan bara Nova själv. Sedan brukar det sällan finnas det gästerna beställer, men har man tur så kan man få någon annan mat. Idag bjöds Ante på pizza, rött vin, kaffe och en persika. Det bästa med restaurangen är kanske att maten brukar vara gratis. Och är den inte det så brukar man få en peng av ägarinnan innan man ska betala.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar