söndag 7 april 2013

Skarpö

Helgen avslutades med en  mysig tur till Skarpö. Rätt typiskt att efter en månad av solsken så skulle det vara mest mulet och till och med hagla denna söndag. Men vad annat vänta av lynniga fröken April?

Det var hur som helst trevligt att hälsa på P & E, som vi träffar alldeles för sällan. Jag blir alltid farligt sugen på att flytta till hus när jag är hos dem. De har med stor omsorg lyckats bygga ett nytt hus med gammal känsla. Ljust och vackert med begärligt lena, rena, vitsåpade golv, vilket utgör en nära omöjlig ekvation för oss med två barn. Hos oss skulle det bli vitsåpade-med-diverse-mindre-och-större-fläckar-golv istället.

Om jag hade en sån här punschveranda skulle jag definitivt dricka punsch lite oftare. Rätt övertygad om att det går bra att ta ett glas vin här också. 

Nova var mycket exalterad inför turen och ställde tusen frågor i stil med "Hur ska vi ta oss dit? Flyga?" och "Vad pratar de för språk på Skarpön?". våldsamt spännande som att åka till ett annat land var det nu kanske inte att åka till skärgårdsön ifråga, men det fanns nog ändå ett par guldkorn för en fyraåring:

Åka bilfärja och gå ut på däck

Gå in i en stor ek

... och kika på vårens första blåsippor

Och innan vi gick på promenad drog E igång en Mora Träsk-DVD och sjöng och gjorde rörelser till bland annat den episka "Nu ska vi gå på tigerjakt" tillsammans med Nova. Dottern hängde på så gott hon kunde, men det var nog framför allt den vuxna delen, och i synnerhet publiken, som tyckte att det var allra roligast. 

Mora Träsk-fans. Iallafall ett. Stort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar