måndag 22 april 2013

Måndag

... och äntligen en "normal" vardag efter att ha haft båda barnen hemma halva förra veckan. Nova är numera frisk och hyfsat hostfri med andra ord och Freja hade bara någon enstaka dag med lite feber och nästäppa och hosta i början av veckan. Själv kan jag konstatera att förra veckans hängighet bara var förrätten på en långsittarmiddag. Hela helgen har jag varit snorig, hostig och energilös. Inte våldsamt förkyld men bara allmänt småkrasslig. Sovit dåligt som följd och det gör ju inte saken bättre. Blä, hellre då att vara ordentligt sänkt ett par dagar och sedan ha det avklarat istället för att gå och vara halvsjuk i två veckor. Träning har inte varit att tänka på. Idag har det dock känts bättre, även om jag i vanlig ordning fick börja dagen med att snyta ut ungefär halva hjärnan innan jag kunde höra mina egna tankar. Men jag tycker mig märka en liten boost i energinivån, alltid något (och inte bara på grund av morgoncocktailen bestående av Treo och Berocca)!

Trots det har vi iallafall gjort årets första stugbesök i helgen! Det var mer än sju månader vi var ute sist och det är alltid lite extra kruxigt sådär första gången för året med tomt kylskåp och ett allmänt behov av uppfräschning. Vi var dessutom nödgade att införskaffa en ny soffa då vi tidigare har haft svärföräldrarnas soffa stående temporärt där ute och den fick lämna oss när de flyttade till större lägenhet i höstas.

Så den här första stughelgen fick bli en mjukstart och vi sänkte ambitionsnivån till att sätta målet för lördagen till att vi skulle ta oss ut till Vätö innan mat- och läggdags för barnen. Det tar ju sin lilla tid att packa, hämta släpvagn, hämta soffa (0 kr för en tresits IKEA-Ektorp utan klädsel på Blocket och vi hade ändå tänkt köpa en ny klädsel), äta lunch, åka bil den där timmen och dessutom handla mat på vägen.

Stockholm är ju snöfritt sedan lång tid tillbaka och vi såg inte många snöfläckar på bilturen ut till Vätö, så vi blev väldigt förvånade när vi kom fram och det visade sig vara snö kvar på mer än halva tomten! Grannarna sa att det hade varit dubbelt så mycket snö för bara en vecka sedan. Inomhus var det hyfsat fräscht. Ett fåtal döda flugor bara och det får man nog räkna med när stugan stått obebodd från september till april.

Mumifierad banan. Någon gjorde tydligen inte riktigt sitt jobb med att tömma fruktskålen sist vi var där.

Efter att vi packat ur, städat lite, byggt ihop spjälsängen till Freja och fått tjejerna i säng fick vi själva njuta av årets första grillmiddag. Sen vaknade Freja och tyckte inte alls att hon skulle ligga och sova i tjejernas sovrum utan vara uppe med oss. Sen tyckte hon att det verkade mysigt att få sova med oss också. Sängen i stugan är ju bara 160 cm bred och jag och Ante upplevde att det var aningen trångt med tre i sängen, men det tyckte inte Freja. Hon sov så gott så.

Årets första grillmiddag. Med chilibearnaise såklart.

Tallriksvärmning är nödvändigt när man grillar i april. Annars hinner köttet kallna redan innan det hamnat på bordet.

Söndagen bjöd på sol och 14 plusgrader och det var rejält varmt i solen. Man kunde nästan se hur snön smälte på tomten. Freja kröp omkring på terrassen, undersökte allt som jag inte lyckats sopa bort, grävde i någon gammal kruka och försökte krypa ner för trappan med huvudet före. Inser att både hon och blommorna kommer att behöva övervakning i sommar. Vi lastade iallafall ur soffan, tog en titt på utbyggnaden som pågår i E&Es stuga, åt lunch utomhus i solen och donade lite allmänt innan vi åkte tillbaka till stan sent på eftermiddagen. Tjejerna somnade i bilen tillbaka efter friskluftsöverdosen.

Dags att fixa en större cykel till Nova. Denna lånad från E&E.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar