måndag 15 april 2013

Helgens äventyr

Jag och Ante trodde ett tag i fredags att vi skulle lyckas få hit alla tre kollegor från Antes bolag (+ familjer) vi ibland hänger med och som har barn i samma ålder som Nova. Vi har försökt få till en träff men det har varit sjukdomar och ditten och datten och vi har inte kunnat hitta ett bra datum som passar alla. Men så i fredags skulle det bli av. Tyvärr fick E & S ställa in i sista sekund då deras dotter hämtades från dagis med en ögoninfektion. Typiskt. Så då blev vi "bara" 6 vuxna och 5 barn på fredagsmiddag. Men jaja, gästerna räckte till ändå och vi hade trevligt.

Efter en trevande inledning då Nova och E argumenterade huruvida låtsasbilen hade tak eller inte så lossnade det och sedan röjde de omkring i bara underkläderna, hoppade i soffan, klädde ut sig, ritade och hade allmänt kul. Något yngre L, som har en total hangup på bilar enligt föräldrarna, verkade inledningsvis inte tycka att tjejernas lekar var sådär våldsamt roliga men anslöt senare. Med alla sina bilar tryggt nedstoppade i ett par av Novas väskor.


Det blev inte så värst sent men senare på natten fick Freja ett nattskräcksliknande anfall som höll i sig i typ en halvtimme då hon bara skrek och var okontaktbar så vår nattsömn blev varken kvantitativ eller kvalitativ. Sent sänggående för lillan samt att hon var lite hängig med rossel i bröstet bäddade nog för det anfallet, vi känner igen det från när Nova var mindre.

På lördag eftermiddag hämtade E upp mig och Å för att åka ut till Åkersberga på tjejkväll med övernattning hos T. Eller tjej + barn-kväll, ska man väl säga, för alla utom jag hade med sig minst en av sina telningar. Nio tjejer och åtta barn (i åldrarna sex månader till tre år) räknade vi ihop till. Fullt ös och högsta ljudvolym fram till åttatiden då de flesta små hade utportionerats och somnat i olika rum.

De flesta tjejerna har jag känt sedan Uppsalatiden och det är rätt märkligt hur tiden går men på något sätt står stilla. Sisådär en femton år (!) har passerat och vi har sedan länge pluggat färdigt, flyttat och rest runt och både jobb och kärlekar har bytts ut ett par gånger, många har gift sig och de flesta har fått barn. Vi har förändrats men är liksom fortfarande de samma.

Det var iallafall ett gäng något tröttare tjejer nu än under studenttiden kan jag konstatera. Vid 23 började det gäspas och en timme senare var tandborstning och läggning i full gång. Å andra sidan hade vi varit igång sedan femtiden med champagnedrickande och barnroddande och med huset fullt av småbarn fanns inget större hopp om någon sovmorgon. Speciellt inte för mig och Å som campade i bäddsoffan i vardagsrummet. Inte lätt att sova när det kommer en elefanthord nerför trappan strax efter sju, trots proppar i öronen och tröja över huvudet.

Find the babies! Åtta barn på fotot.
Smarremumsig knytis med italiensk touch
På hemmaplan umgicks Ante och tjejerna med E & T.

Efter frukost på söndagen åkte jag med E hem och jag hann precis krama på familjen, hoppa i duschen och fixa lunch innan det var dags att bege sig på fyraårskalas till Novas tidigare bästis som nu har flyttat till Täby. Jag var sådär lagom sugen på ett barnkalas just då - outsövd och med lätt huvudvärk och ringande öron från vindrickande och alla ljuvliga små barnröster - men det var bara att bita ihop och socialisera. Det gick bra men ack så skönt det var att få sjunka ner i soffan och bara göra ingenting igår kväll. Natten var lugn och jag var faktiskt hyfsat utsövd imorse. Känner mig dock fortsatt lite hängig och hoppas verkligen inte att det är någon förkylning på G, för det har jag varken lust eller tid till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar