lördag 6 april 2013

Social helghalva

Direkt efter gårdagens dagislämning fortsatte jag och Freja upp till Vasastan för att äta frukost med Elin och Edith, på Elins allra sista mammalediga dag (för den här gången ;-). Goda scones, te och trevligt sällskap är ju alltid ett bra koncept att smygstarta helgen med.

Efter dagishämtningen kom farföräldrarna hem till oss och jag kunde bege mig ner mot stan för att ansluta Ante och kompisparet M & M på Boquerian vid halv fem. Två timmar, X glas cava och Y antal pintxos senare hoppade jag och Ante på tunnelbanan tillbaka i lagom tid för att komma hem och lägga Freja. M & M renoverar lägenhet och skulle tillbringa kvällen på IKEA. Jag är glad att vi själva inte är i renoveringsträsket just nu...

Fredagens sista dejt stod familjen A för. Vi hade kommit överens om att slå en signal när vi var på väg hemåt och strax efter att vi sagt hej då till farföräldrarna var de hos oss med hämtmat och hängde ett par timmar. Tidseffektivt socialiserande hela dagen lång, med andra ord. Det var kul att träffa J & L och barnen, nästan ett halvår sedan sist eftersom de varit i Thailand under november till januari.

Nova var uppe sent igår och sov till halv nio imorse, men tyvärr vaknade familjens minsting redan innan 7. Uff. Men vi får nästan skylla oss själva, hade vi varit mindre trötta och mer strategiska hade vi gett henne vällingflaskan när hon vaknade första gången klockan halv sex. När hon vaknade nästa gång, lite mer än en timme senare, var hon aningen för hungrig och vaken för att somna om som planerat efter vällingen. Pappan fick sovmorgon till nio och i gengäld fick jag ta en tupplur på eftermiddagen medan han tog barnen till parken. Helt fantastiskt skönt att få krypa ner en timme i sängen i ett mörkt, tyst och svalt sovrum.

Men däremellan hade vi livat brunchsällskap av familjen N. Nova hade roligt och lekte bra med både äldre L och något yngre J.


Halva helgen har gått och vi är nöjda med att ha lyckats pricka in att träffa flera av våra kompisar. Imorgon är planen att fortsätta på den vägen med att ta en tur till Skarpö och träffa Antes barndomskompis P och hans E.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar