söndag 31 maj 2009

Helgbesök hos farmor och farfar

I fredags kväll tog vi bilen till Kolmården (eller ja, Krokek heter väl samhället för att vara exakt) för att hälsa på Novas farmor och farfar. Det är alltid lika skönt att komma ner och få bli lite ompysslade med god mat och vin. Trots att lillan tupplurade lite för sent för sitt eget bästa under bilresan lyckades vi få henne i säng vid 21:30 någon gång. Farfar hade dammat av en resesäng som kusinerna har haft tidigare. Den var väldigt rymlig, Nova hade snurrat ett fjärdedels varv lagom till morgonen och låg förnöjt och jollrade på andra ledden när vi vaknade.

Vi har funderat på om vi ska köpa in just en resesäng för sommarens turer, men just den här modellen kändes lite väl skrymmande. Det borde finnas smidigare varianter på marknaden numera och gärna med tillhörande myggnät för en eventuell resa till Asien på andra sidan årsskiftet. Vi får kolla på det.

Frukost i solen

Igår kom även Novas faster Sara och kusinerna Josephine och Jennifer ner. Det var en riktig sommardag och med så många villiga barnvakter kunde jag njuta länge i solstolen med en bok medan Nova fick full uppmärksamhet (läser just nu "Människohamn" av John Ajvide Lindqvist, helt ok men inte hans bästa). Det blev både frukost, fika och lunch utomhus. Åsa hade bakat en smarrig morotskaka med valnötter och Bo ordnade god grillad fläskfilé åt oss. Dessutom fick vi njuta av jordgubbar och glass efter lunchen, en riktig sommarklassiker.

Bleka ben var det här


Nova och Josephine


Jennifer visar cirkuskonster


... och A visar sina bästa grodkonster

Det är full sommarvärme även idag och jag & Nova har precis kommit hem efter några timmars häng med Elin & Thea. Först blev det lunch på Muffin Bakery där de har bra utomhusmöbler i lätt skugga (och smarriga muffins såklart). Sedan gjorde vi en shoppingrajd och Nova har fått lite nya kläder i stl 62, som hon just nu håller på att växa i.

A drog iväg med Emil redan klockan 8 imorse för att köra ut vår gemensamt inköpta båt till stugan, det tar några timmar att köra till Vätö med båttrailer. Japp, killarna fick äntligen ändan ur och gjorde slag i saken efter flera veckors nitiskt Blocketsurfande och oändliga diskussioner kring Bayliners och Uttrar och gud vet allt varje gång vi har träffat E & E. Skönt, då kanske jag slipper stänga av öronen i fortsättningen. Fast ärligt talat var det faktiskt en helt automatisk process. Så fort det blev något båtrelaterat snack så hörde jag ingenting längre. Ibland kunde jag verkligen försöka lyssna på vad de pratade om, men det var bara som ett brusssssssssssssss liksom. Märkligt.
Vad det blev? En Utter (är jag nästan säker på)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar