måndag 18 maj 2009

Familjen sunk

Himmel, vad vi kände oss lortiga igår när vi kom tillbaka till stan efter att ha spenderat helgen i stugan.
Jag hade inte duschat sen i fredags och kände mig alldeles klibbig av svett och solkräm. När det är soligt blir det väldigt varmt på terrassen och det var svårt att undvika svettande när jag grottade runt med jord i krukor och sedan gjorde en ordentlig avsopning av hela däcket.
A, som är bajsansvarig (en titel som för övrigt har en kvinnlig innehavare i E&Es stuga), hade bland annat kämpat med en överfull säck för latrinhämtning och kände sig väl inte heller direkt fräsch efter att ha fått klippa hål på säcken och pressa ut luft och vätska för att locket skulle gå på. Det är viktigt att locket sitter ordentligt, annars får man arga lappar från bajshämtarna.
Nova luktade kräk och gammal sur mjölk trots att jag hade gjort mitt bästa för att tvätta bland dubbelhakorna. Badbaljan får tyvärr inte följa med till stugan på helgerna. Bebisar luktar inte alltid gott. Ren och skär lögn.
Snacka om sunkig familj. A var nog lite orolig att vi skulle besudla den nya bilen.

På våren får man elda i kaminen på morgnarna.
Då myser vi pyromaner.

Det har varit superfint väder de tre helger vi varit ute i stugan hittills i vår, så även denna, och då vill ju jag och A passa på att vara ute och fixa i trädgården. Detta är inte alltid förenligt med en bebis som i vaket tillstånd tycker att det är rätt trist att ligga i en stillastående vagn. Som ett försök till en lösning på problemet pallade jag upp henne mot en kudde så att hon skulle kunna vara med och titta på oss när vi krattar/gräver/planterar och allt vad vi gör, istället för att en av oss måste vara inne med henne när hon är vaken. Nova var lite brydd i början men verkade tycka att det var helt ok att trona som en liten drottning i vagnen. Sen somnade hon.

Det var också vid det här tillfället som vi insåg att hon fixar att sätta tillbaka nappen själv.

Nova blev för övrigt 3 månader igår och jag och A pratade om hur snabbt den här första tiden har gått. Den lilla nätta docka med mörk kalufs och brun hy som kom till oss i februari har förvandlats till en ganska mycket större, tjockare och blekare variant med smutsblont hår så här tre månader senare, haha.
Men vi tycker såklart att vår prinsessa är sötast i världen ändå.
Och vad mycket annat som hänt! Hon...
... ler och skrattar när det är något hon gillar.
... skjuter ut underläppen och gråter med riktiga tårar ibland när det är något hon ogillar.
... sover oftast hela nätterna och visar tydligt när det är dags för en tupplur dagtid.
... greppar och smakar på saker.
... svarar med olika läten ibland när man pratar henne.
... kan ligga på mage med huvudet lyft en längre tid och är stabilare i kroppen.

Rent allmänt är hon mycket mer medveten och en helt egen liten personlighet numera. En person med bestämda åsikter dessutom. Men så länge hon får så mycket mat och sömn hon behöver är hon en ganska nöjd och självständig bebis. Även om hon har vissa "drama queen"-tendenser ibland.

Så här lagom till sin tremånadersdag deklarerade Nova också att nu är det slut med amningen. Allt eftersom tiden gått har det blivit allt mer "hobbyamning" i takt med att mjölken sinat och det var många veckor sedan hon började få sitt huvudsakliga näringsintag från mjölkersättning istället. Hittills har hon iallafall inlett nästan varje måltid med att amma, men flera dagar i rad nu har hon varit missnöjd och vikit bort huvudet när jag lagt henne till bröstet. Hon tycker antagligen inte att det är värt mödan för några få skruttiga droppar.
Drottningen har talat, så nu lägger vi ner hela amningsgrejen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar