måndag 25 maj 2009

Äppelträdsflytt

A var flitig som ett litet bi i helgen. Förutom att bonda med alla grannar på städdagen hann han med att både elda upp rishögen och hämta grus och jord på lördagen. Mycket bra.
Men det är klart, när han är fullt upptagen innebär ju det att jag kanske inte kan göra det jag vill. För någon måste ju ta hand om lillpruttan också. A verkar glömma bort det ibland, vilket han också erkänner själv. Det är väl det som är den största omställningen med att få barn, tror jag. Att ens tid inte är ens egen längre, utan vår gemensamma. Oavsett vem som just då har Nova.

A, the fireman

Vi har också gjort ett tappert försök att rädda vårt stackars äppelträd från hungriga äppelträdsmarodörer genom att flytta det till mitt i stenpartiet. Jag har av någon outgrundlig anledning fått för mig att rådjur inte gillar att gå på sten. Iallafall är det så med kor. Väl? Och rådjur är ju också klövdjur. Ergo borde rådjur inte gilla att gå på sten heller, om ni hänger med i mitt något fluffiga resonemang...?
Å andra sidan finns det ju bergsgetter (alltså, inte på Vätö...) och det är antagligen klövar som sitter i slutändan på deras ben också. Hmm. Det visar sig.

Stick och brinn, rackarns rådjur!

Där äppelträdet har stått har vi nu satt en paradisbuske istället. Den ska tydligen vara rådjurssäker. Hoppas bara att rådjuren på Vätö är av samma åsikt.

Igår kom Micke, Marion & deras lille Lukas och hälsade på oss i stugan. Plus den nya familjemedlemmen som bor i Marions bollmage till i mitten av juli någon gång (vi trodde ett tag att den nya bebin hade bestämt sig för komma ut på studs då Marion fick lite förvärkar på eftermiddagen).
Marion är allergisk mot alla produkter som innehåller komjölk eller fläskkött och tål dessutom inte starkt kryddad mat så det är alltid lite knepigt att klura ut vad vi ska bjuda dem på. Igår blev det foliegrillad lax marinerad i färsk ingefära, vitlök och honung samt en färskpotatissallad med sockerärter och chèvre. Det blev somrigt och gott. Även om det riktiga sommarvädret lyste med sin frånvaro var det tillräckligt varmt för att äta lunch på terrassen... och dricka ett par claras såklart.

Nu är vi tillbaka till stan efter en skön långhelg. Idag är det måndag och ikväll är det bostadrättsföreningens årsmöte. Dubbelblä.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar