torsdag 7 februari 2013

Storlunch och ensamkväll

Sedan mitten av december har jag varit på ett par träffar med en andrabarns-mammagrupp som BVC anordnat. Under ledning av en något vimsig men ändå störtskön barnmorska, som själv har fyra vuxna barn, har vi pratat om sömn, mat, relationer och andra små och stora saker i flerbarnsförälderlivet. Sista träffen i BVC-regi var för två veckor sedan och vi bestämde då att vi skulle fortsätta ses "privat". Så idag har jag lunchat med mammagruppen på Thelins, tack och lov att det finns ett sådant ställe som kan svälja en massa barnvagnar (vi var sex stycken) såhär i vintertid. Kul att lära känna nya människor att fördriva föräldraledigheten med!

Därefter hämtning av sur Storasyster på förskolan och sedan hem och försöka få i Freja middag och lägga henne för andra och sista sovningen, hon sov nämligen två timmar på förmiddagen och sedan fick hon äta en vällingflaska till lunch eftersom jag skulle iväg och träffa mammagruppen. Det känns som att hon håller på att gå över från tre till två sovningar nu och rutinerna kring sovande och ätande är inte helt tajmade. Ofta blir det ett moment 22 när hon är för hungrig för att sova och för trött för att äta när det är sovdags under dagen.

Ante har varit på bolagsmöte ikväll, antagligen på G hem just nu, och jag har roddat tjejerna på egen hand. De har varit på hyfsat bra humör och kvällen avslutades med bad. Freja tycker att det är hur mysigt som helst att bada med syrran.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar