onsdag 13 februari 2013

Det luktar iallafall som äppelkaka

Mannen i familjen konstaterade vid frukosten att nötmüslin snart var slut. Lite lagom uppfordrande sådär.
Så müslimaking har varit förmiddagens matlagningsprojekt för fröken Markservice. Eller ja, så mycket matlagning är det ju inte fråga om, mest rensa skafferiet på nötter och frön, hacka lite, blanda lite, hiva ner i en form och skjuts i ugnen.


En positiv bieffekt är att lägenheten luktar äppelkaka hela dagen. Det negativa är att man sen går och är sugen på just äppelkaka och vaniljfluff hela dagen.

 Det finns hur många müslirecept som helst på nätet, så här gör jag just nu:
- Tar ca 1 dl av varje nöt/frösort (dagens omgång innehåller valnötter, hasselnötter, paranötter, mandel, sesamfrön, pumpakärnor, linfrön och solroskärnor, ekologiska varor i så stor utsträckning som möjligt)
- Sen i med typ 2-3 msk kanel, 1dl kokosflingor, 1 dl vatten, 0,5-1 dl kokosfett (och en liiiten klick honung, mest bara för sakens skull). Jag duttar också i rent vaniljpulver, typ en tesked.
- Skjuts in i ugnen på 150 grader i typ en timme och så rör jag om ett par gånger under den tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar