fredag 16 mars 2012

När min mor är här

... så händer det grejer som liksom inte riktigt blir av annars. Det blir till exempel torkat under diskbänken, skafferiet städas och dottern får gå till frisör. Idag har Nova alltså varit hemma med mormor och förutom klippning har de hunnit med legobyggande, bokläsning, ett besök till parken och ett besök till paraplylandet (där man tydligen sitter uppkrupen i varsin fåtölj med varsitt paraply). Bland annat. När jag kom hem från jobbet var Nova på ett strålande humör där de satt på golvet och rullade en tennisboll mellan varandra. Rosa slingor i håret hade dottern också, i övrigt märktes inte alltför mycket av frisörens framfart.

Mamma berättade att när hon under dagen hade tagit fram dammsugaren för att städa i någon låda (som tydligen akut behövde dammas) och sagt "Din mamma gillar inte att städa va?" så hade Nova tagit mig i försvar och svarat "Men hon är bra på att laga mat och leka!". Söta unge.

Till fredagmiddag orkades det inte med någon riktig matlagning, så det blev det tapas på skaldjurstema istället; rökta räkor, färska räkor, chilifrästa wannameiräkor, friterad bläckfisk, laxterrin, aioli och annat smått och gott.

Och när min mor är här... blir räkskalen definitivt inte liggande så att man dagen efter vaknar och undrar om något djur krupit in och dött någonstans i lägenheten.

1 kommentar:

  1. Vilken bra mor du har Annica! Hälsa henne så gott, vi kanske hinner komma förbi och hälsa i helgen!!?

    SvaraRadera