söndag 4 mars 2012

Mammor och pappor bajsar inte

I helgen har vi fått sova alldeles lagom mycket. Nova har kommit i säng vid 8-tiden och sovit till 8:30 både lördag och söndag morgon, vilket har gett föräldrarna minst 8 timmars hyfsat ostörd sömn två nätter i rad (ett uppvak per natt räknas knappt). Härligt.

Efter frukost igår tänkte vi oss en promenad till 4H-gården vid Västra Skogen och lekplatshäng i det soliga vädret innan vi skulle äta brunch med M & J på Pampas Marina vid ett. På vägen ut stannade vi till vid Karlbergskanalen för att mata änderna. Det tyckte Nova var roligt ända tills Pappan, som i matningsiver kombinerat med finmotoriska problem, lyckades floppa henne i bakhuvudet så att mössan åkte i vattnet. A fick vända för att hämta en ny mössa medan jag och Nova fortsatte ut. Dottern fick ha huvudet invirat resten av vägen och såg ut som en liten rysk gumma med sin yllefilt som schalett. Det gick alltså inte helt planenligt med promenaden och A fick ta bilen ut och möta upp oss sedan. Men vi ska väl vara glada att dunderpappan inte floppade ner hela dottern i vattnet iallafall.


På Pampas blev vi sittande i över 2,5 timme. Åt lagom mycket i flera omgångar. Nova sysselsatte sig nöjt med pussel, en magnetklippdocka hon fick i födelsedagspresent av Thea och att spela spel på min telefon. När hon inte åt förstås. För just nu verkar hon vara i en tillväxtfas och äter oftast med god aptit utan att man behöver tjata, vilket är skönt.

Lillan levererade ännu en av sina toafunderingar inne på toaletten på Pampas, där hon tog god tid på sig att göra både nummer 1 och 2. Med hänsyn till toakön utanför försökte jag skynda på processen lite och frågade ett par gånger om hon inte var klar snart. Det var hon inte.

- "Men är du inte färdig än? Jag behöver också gå på toaletten nu." sa jag till slut.
- "Ska du kissa?" frågade Nova.
- "Ja, jag är superkissnödig."
- "Mm, för mammor och pappor bajsar inte. Bara pruttar." sa hon tvärsäkert.

Nja, inte riktigt va? Där var det dags för Mamman att bidra med sin allomfattande vishet och berätta hur det egentligen ligger till med den saken (det vill säga att pappor gör både det ena och det andra medan mammor på sin höjd släpper små rosafluffiga fjärtar som luktar honung och vanilj, iallafall i den här familjen).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar