måndag 26 mars 2012

Förlossningspasta

Eftersom vi hade barnvakt och var ute och firade A i torsdags har helgen känts som en långhelg, trots att vi inte gjorde något särskilt i fredags utan bara åt tacos och slökollade på "Troja" (en av de där filmerna där typ alla dör innan slutet). A ondgjorde sig över att vi inte skulle se filmen tillsammans eftersom jag helst ville pyssla med laptopen under tiden (jag hade sett filmen två gånger redan och tyckte inte att jag behövde ha fullt fokus på den...), men efter en kvart in i filmen sov han som vanligt. Titta på film tillsammans på fredagkvällen? Jo, tjena.

I lördags hade vi middagsgäster och jag och Nova fixade handling och middagsprepp medan A var iväg och spelade tennisturnering med M på sin klubb. Vid 18 anlände E&E&T och M & J. Medan Nova och Thea åt middag intog vi vuxna förrätt i form av ost och kex. Sedan försvann småtjejerna spårlöst och visade bara upp sig i köket någon gång ibland; iförda endast trosor, ibland i klänning, i badkläder och någon gång var de fullt påklädda med jacka och mössa och släpade omkring på väskor och påsar som små bagladys. Vad de släpade omkring på i väskorna blev vi varse när vi kikade in i sovrummet efter typ en timme. För där inne låg stora delar av Novas rum och heeela hennes garderob.

Fullt i sovrummet...

... och tomt i garderoben.

Till varmrätt bjöd vi på pasta och långkokt fläskfilé och till efterrätt blev det premiär för en hallonpannacottapaj, som var väldigt god. En korsning mellan pannacotta och cheesecake kan man väl säga. Och pappardellen verkar vara rena rama förlossningspastan, för liksom sist vi hade höggravida middagsgäster som vi bjöd på den här typen av pasta så blev det bebis ett halvt dygn senare även den här gången. E & E fick sitt andra barn och bebisen som gått under arbetsnamnet "Lillebror" visade sig vara ytterligare en tjej. Många småtjejer kommer det att bli i La Familia...

Själv ägnade jag söndagen åt att baka biskvitårta till eftermiddagens födelsedagsfika, medan A monterade rullgardin i sovrummet. Vi hade totalt missat det här med sommartid och blev något överraskade när As föräldrar, syster och systerdöttrar ringde på dörren en timme innan utsatt tid...

Nova med faster och kusiner

1 kommentar:

  1. Jaaaa, tack Annica för förlossningspastan! Gillade särskilt att du lagade en som gjorde att det hela gick så fort och smidigt;-) Kram kram!

    SvaraRadera