torsdag 12 januari 2012

Tänk om det var så enkelt

Som jag rapporterat tidigare är dottern rätt svårväckt på morgnarna och man kan råka ut för rejält med skäll och/eller en fäktande hand i ansiktet när man försöker smyga in och kvittra godmorgon till henne. Hon blir på så dåligt humör att allt därefter blir extra jobbigt. Jag och A har därför etablerat en strategi med utdragen väckning. Innan vi hoppar in i duschen på morgnarna brukar vi tända lyset på halv styrka på hennes rum och efteråt vrida upp det för fullt. Därefter provar vi ett par glada tillrop med ett par minuters mellanrum som oftast brukar bemötas med mer buttra och arga dito från lilltrollet i sängen. Framåt halv åtta brukar hon för det mesta vara morgonsur men vaken och redo att högljutt förkasta alla dumma idéer som Mamman eller Pappan kan tänkas ha vad gäller hennes klädsel för dagen.

Imorse provade hon ett nytt grepp för att slippa kliva upp. När jag började prata med henne så rullade hon helt enkelt runt på mage, drog ihop sig som en liten mask i sin sovpåse med rumpan upp och ansiktet ner i kudden och mumlade "Jag är inte här".
Kanske man skulle prova någon extra tröttig morgon?

1 kommentar:

  1. Shit va drygt m morgontrött unge!!! Det är ju kanske inte riktigt så att man själv e på topp direkt på morg.... Men som lilla mamman är det väl bara o hålla god min?? Dukig nova som slutat m napp!! Hedda skulle gäärna börja nu!?!! Hon är helt ivrig på att bebisen ska ha napp!! I morgon kommer vi t sthlm... Direkt när vi vaknat!! ;) va d hos er som emma o tiina skulle på brunch?? Nä, försöker inte lura in oss på brunch, ;), tänkte bara att vi aldrig träffat lilla (numera stora!) Helge. Hälsa emma att vi är på g t storstaden... Så får vi se om vi hinner sammanstråla. Men er träffar vi väl??? Kram kram från vässan

    SvaraRadera