söndag 22 januari 2012

Fix

AW på Björk här i närheten med MW & J fick avsluta fredagen och inleda helgen. Nova var helt fantastiskt glad och nöjd. Hon pysslade länge med sin målarbok, tittade en stund på film på den medhavda DVDn och ägnade resten av tiden åt att springa upp och ner för en trappa i hotellfoajen under de två timmar vi var där. Sedan var det dags att dra sig hemåt för att lägga lillan och äta varma smörgåsar.

Just målarböcker roar Nova mycket nu och hon kan ligga länge på mage på golvet i sitt rum och bara rita, rita och rita.

Nova pysslar också mycket med sina dockor och gosedjur för tillfället. Här pågår högläsning för dockan som omväxlande går under namnen Valter/Matilda/Thea. Observera "glasögonen".

På lördagen klarade vi av ett "snabbt" IKEA-besök där vi återlämnade ett par saker och köpte på oss ett par andra. Därefter hem och städa lite innan As föräldrar kom över för barnvaktande. Jag och A promenerade sedan ner till stan vid 19 för att se nya Hamilton på bio. på vägen stannade vi på Vapiano och njöt av en kladdig pasta. Filmen var en helt okej actionfilm. Det är ett bra betyg för att komma från mig som inte direkt är någon älskare av svensk film eller Mikael Persbrandt.
Hemma hade Nova varit på bra humör fram till dess att  Å & B försökt sig på att lägga henne. Då hade fröken Gorm kommit fram och de hade inte fått hjälpa till med något. Till slut gick hon och lade sig själv. Men hon skulle inte ha sovpåse, inte ha blöja och ljuset skulle vara tänt!

Idag har jag haft några timmars egentid och strosat i butiker här på Fridhemsplan medan A och Nova varit hemma hos hans föräldrar. Skönt. Efter det har vi fixat en del här hemma; lagat storkok köttgryta, städat garderob, plockat ordning i mellanrummet och rullat ut en ny matta, fått upp ett badrumsskåp i lilla badrummet och mest bara pyschlat omkring rent allmänt. Alla saker har inte riktigt hittat sin plats här hemma än, så det finns att göra.

1 kommentar:

  1. Vems garderob har blivit städad? Jag misstänker att det är den yngre fröken som har fått en genomgång av sin garderob.
    Och hur kan man låta bli att älska Persbrandt???
    Puss, puss!

    SvaraRadera