söndag 1 maj 2011

Valborg

Stughelg även denna helg. Inte alls lika varmt och skönt väder som förra helgen, men hurra, vi har vatten igen! Tyvärr hade blandaren i stugans köldhål - toaletten - frusit sönder under vintern och bara stod och spolade när vi drog på vattnet, så vi var tvungna att ha det avstängt på fredagkvällen lik förbannat. På lördagmorgonen satte vi oss därför i bilen igen och åkte till Norrtälje för att införskaffa ny blandare samt handla mat. Nu är ordningen återställd och alla kranar fungerar igen, härligt.

På Valborg höll vi på traditionerna med en alldeles egen brasa. Det var höstens och vårens samlade löv, ris och annat brännbart som gick upp i lågor. E & E & T gjorde oss sällskap.

¨

Tanken var väl egentligen att vi skulle grilla korven "live" så att säga, men tidplanen kraschade något så grillen fick rycka in för att det skulle bli mat i någorlunda lunchtid. Föräldrarna tog det lugnt på terassen i solen ett bra tag medan småtjejerna roade varandra. Det är så roligt att de kan kommunicera med varandra nu och för det mesta går det bra även om de tjura lite på varandra ibland. Men konstigt vore det väl annars.
Ingen av dem är ju någon vildhjärna direkt med det känns som att de säkerligen kommer att hitta på en del roligt bus tillsammans i sommar.

Rutschkana på klipporna. Roligare för tjejerna än för byxbakarna.

På lördagkvällen kom E & E & T över igen för gemensam middag. Årets första fläskkarré åkte på grillen. Därefter en del vindrickande, prat och en sällskapsspelomgång innan de traskade upp till sig. Imorse sov vi till närmare nio och fixade sedan i trädgården innan det var dags att åka tillbaka till stan strax efter lunch, vi har en del att fixa med i lägenheten innan visningen nästa helg. Plus att deklarationen skulle in, såklart. Det senare är åtminstone avklarat nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar