lördag 28 maj 2011

Maratonlördag

Efter frukost begav vi oss ut för en rajd på stan. Första anhalten var på Barnskospecialisten för inköp av nya gummistövlar till Nova. Jag är egentligen inte helförtjust i Tretorns klassiska barnstövlar, tycker att de verkar lite tunga och otympliga liksom, men det blev ett par sådana ändå. Tills vidare iallafall, ska se om jag kan kolla mer imorgon. Nova valde den gröna varianten.


Efter stövelshopping blev det ett ganska långt stopp i Vasaparken där vi fick sällskap av Novas faster S och farmor och farfar. Dottern rände upp och ner i rutschkanan som en liten jojo.

Därefter gick vi och S och åt lunch på ett dumplingsställe vid Odenplan och jag och A fortsatte sedan längs Odengatan och imponerades av alla duktiga maratonlöpare. Många stockholmare var liksom vi i rörelse runt avspärrningarna, det hördes musik och var fullt av folk på uteserveringarna - trots det snåla majvädret. Mycket trevlig stämning i stan idag!

Nova knoppade in efter lunchen och sov sig igenom vårt besök på Linoleumkompaniet och Jarla kakel. Vi har väl fått något bättre koll på möjliga alternativ om det skulle visa sig att vi behöver lägga in helt nya golv i nya lägenheten, men det där med kakel är svårt, tycker jag. Det finns alldeles för mycket att välja på.

Lördagkvällen spenderades jäsandes i soffan, efter intag av både pizza och godis. Men vi hade trots allt tillryggalagt en rätt duktig sträcka till fots under dagen i och med att bussar kändes som osäkert kort i samband med avspärrningarna för Stockholm Maraton. Förvisso långt ifrån 4,2 mil, men ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar