måndag 31 maj 2010

Tjugo kvadratmeter bajslukt

Helgen har varit bra. Vi drog ut till stugan och lervällingen innan rusningstid i fredags eftermiddag. Hela lördagen ägnade A sedan åt att gräva igen plinthålen där utbyggnaden och nya terassen ska stå. Jag har nu lärt mig att lera är inte bara kladdigt, utan det luktar gödsel också. OCH drar till sig myggor. Iallafall vätöleran. Vi har alltså typ 20 kvadratmeter bajsluktande klet utanför dörren (hoppfullt inför midsommarfirandet!). Men som sagt har byggarna iallafall gjutit plintar och A har fyllt igen, så nu kan vi (=A) täcka med sand och bli av med den värsta odören.

I lördags var vi uppe hos E & E och åt middag. Vi vuxna turades om att basta och efter det blev det en härligt kladdig pasta, rödvin, sällskapsspel och alldeles för många romdrinkar till nattkröken. Skönt nog sov hela familjen till 9 dagen därpå.

I övrigt har jag lyckats få ner lite blomster i jorden och gjort årets första gräsklipping. Det är ren magi när kvällsolens strålar spelar över nyklippt, fuktig gräsmatta! Så fantastiskt grönt och skönt att det var rent hjärtskärande att behöva åka tillbaka till Stockholm på söndagkvällen. Det är första gången vi åker tillbaka till stan på kvällen och det kändes som att det är en bra grej. Helgen blir längre, Nova sover i bilen och vi slipper bilköer. Enda nackdelen är att det inte finns några parkeringsplatser kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar