tisdag 11 maj 2010

Gränstestande

Jag vet inte riktigt hur vi har förtjänat den här just nu viljestarka, gränstestande, envisa och temperamentsfulla lilla dam som tydligen är vår dotter.
Det är väl en fas va?

Inte bara det att hon i rent trots gör tvärtemot vad vi säger och samtidigt tittar utmanande på oss hur vi reagerar när hon t ex vänder sin mjölkmugg upp och ner eller kastar mat på golvet, utan också att hon blir så ARG när hon får en tillsägning eller när vi tar bort nämnda mugg. För det mesta blir hon alltså inte alls ledsen, utan man kan tydligt se att hon blir förbannad. Då kan hon slå efter oss och/eller vräka ner resten av sakerna i ett rent ilskeutbrott. Några sekunder senare uppför hon sig som att det aldrig hänt och kvittrar som en liten fågel igen. Barn lever verkligen i nuet.

Idag var A med Nova på 15-månaderskontroll på BVC. Vad gäller längden ligger hon mitt på normalkurvan, men tydligen har hennes viktkurva krokat ner och hon väger fortfarande under 10 kilo. Vi har ju märkt att hon blivit smalare senaste månaderna och även om hon oftast äter bra så rör hon sig mycket också. Nu ska vi iallafall tänka på att se till att hon får i sig mer näring. Nytt BVC-besök innan midsommar för att kontrollera hennes vikt igen.

2 kommentarer:

  1. Kan det vara lite av det Lindströmska humöret som kommer fram?

    SvaraRadera
  2. Hehe, det låter precis som en obstinat liten Annica-tjej i mina öron... :-)

    SvaraRadera