tisdag 19 januari 2010

T-29 dagar: Pass

Nova har snorat en del senaste dagarna så vi har hållit oss borta från öppna förskolan idag och istället tagit en lunch med Emma på stan. På vägen hem svängde vi förbi polisen och fixade ett pass till Nova. Bara 29 dagar kvar till takeoff mot Thailand! Det var inte helt lätt att få till ett foto på henne, men det var en luttrad polisman som handlade vårt ärende på passexpeditionen och efter en del trixande lyckades han få dottern att titta mot kameran.


Novas passfoto

Skönt att det äntligen blev det gjort! Jag har tänkt göra det sedan innan jul, men för att jag skulle kunna göra det på egen hand krävdes en blankett som både jag och A skulle skriva på och där hans namnteckning är vidimerad av en tredje person.
Lätt som en plätt kan man tycka, men för oss har den här processen tagit flera veckor...
Först vägrade blanketten att bli utskriven. Det tog säkert tre veckor innan A kom hem med en utskriven variant. Sedan gjorde den sitt bästa för att bli bortglömd varje gång det var läge att få As namnteckning vidimerad. Luriga blankett. Men till sist fick den bita i gruset, för nu har jag ansökt om pass till Nova och det enda som återstår är att hämta ut det om ett par dagar.

4 kommentarer:

  1. Åh hon ser ut som ett välkammat litet barn från 40-talet eller nåt;-) Söt!

    SvaraRadera
  2. Hahaha.. Väldigt välkammat barn, men man kan även ana en viss tendens till 40-tals-gangster! :-)

    SvaraRadera