söndag 6 januari 2013

Semesterslut

Vi avslutade årets långa julledighet med en skön söndag som kändes alldeles för kort. På förmiddagen turades jag och A om att träna och sedan tog vi barnen i vagnarna och traskade bort till västra Kungsholmen för att käka brunch hos M & M. MW har sålt sin lägenhet och nu har de trängt ihop sig i hennes tvåa i väntan på att få tillgång till sitt nyköpta renoveringsobjekt i februari. Där blev vi sittande i nästan tre timmar medan vi pratade renovering och åt alldeles för mycket (guldstjärna till värdarna för små Bloody Marys och färskpressad juice på brunchbordet). Till och med Nova åt mer än vanligt; två mackor och nästan två pannkakor.


När det började skymma skyndade vi iväg en sväng till lekparken och sedan handlade vi på vägen hem, lagade älgfärsbullar och fyllda paprikor, lade barn och försökte därefter landa i soffan. Tyvärr lyckades Nova, trots våra försök att hålla henne vaken, ta en tupplur i vagnen på hemvägen och hade därmed svårt att sova vid läggdags. Först efter 21 hade hon slutat snurra i sängen och kommer antagligen vara trött, grinig och svårväckt som en bra start på veckan med jobb och dagisrace. Bara att huka sig imorgon alltså.

Tankarna går till alla våra kompisar som nu befinner sig i Thailand och njuter av vardagen i värmen. Jag skulle (nästan) offra lillfingret för att vakna upp i "Melrose Place" med dem imorgon istället. Men nu blev det tyvärr ingen resa för vår del i år, av olika anledningar. Sämre möjligheter till längre ledighet för A och att Freja trots allt bara är fem månader, till exempel. Så jag och A får fundera på vad vi ska hitta på med istället i vår för att bryta av vardagslunken. Vi har iallafall pratat om att kultivera oss lite mer framöver och försöka ta oss iväg på mer teater, konserter och museum i år. Vi har varit rätt kassa på det senaste åren.

5 kommentarer:

  1. Ja, här har ni en gratis barnvakt om ni behöver...
    Älskar er!

    SvaraRadera
  2. Vi saknar er!!!! Ett par ungar till i denna massa skulle knappt märkas. ;) kram på er från lillis

    SvaraRadera
  3. Åå en massa kärlek tillbaka till både Norrland och Thailand! Oroa dig inte mor, du kommer nog få din beskärda del av barnvakteri det här året också! :)

    SvaraRadera
  4. Man kan bryta av vardagslunken med besök i exotiska Uppsala! Eller så kan man bjuda hem gamla Uppsalavänner. Ja?!

    SvaraRadera
  5. Ja! Mycket bra förslag kära du, låt oss boka upp nåt!

    SvaraRadera