lördag 5 januari 2013

Jul och nyår

Hoppla, det här spontana blogguppehållet höll visst i sig ända in i 2013. Det var inte riktigt meningen. Så nedan kommer en snabb summering av vad vi har pysslat med senaste två veckorna.

Eftersom jag och A har minst barn och störst lägenhet av släktingarna här nere tillbringade vi julafton hemma hos oss med jullunch, Kalle Anka och julklappsutdelning i sällskap av barnens faster S, kusinerna och farföräldrarna. Samt valpen T-bone som kanske inte gör skäl för namnet i fysik, däremot i kaxighet.

Trots att vi försökt hålla nere klapparna till både barn och vuxna tog det bortåt tre timmar innan det var tomt under granen. Efter att barnen fått sitt spelade vi vuxna ett julklappsspel. Vi hade köpt två varsina julklappar för under femtiolappen (svårt!) som delades ut och öppnades och sedan turades vi om att slå tärning. Den som slog en sexa fick byta ut en av sina klappar mot någon annans klapp. Mest åtråvärda paketet, vilket bytte ägare flest antal gånger, var en marsipangris. Som att det inte är nog med sötsaker kring jul liksom...


På juldagen var det snöigt i Stockholm igen och vi fick ta barnen i bärsele och pulka för att kunna ta oss till Å & B där faster S fixade god middag åt oss. Därefter satte hon sig på planet till Kenya, lyckosten.

Själva fick vi nöja oss med en tripp norröver. För ganska precis en vecka sedan nu, i lördags morse, väcktes barnen tidigt och vi tog apostlahästarna upp till busshållsplatsen, bussen till tågstationen och sedan tåget till Ånge där min pappa hämtade upp oss med bil. Sex timmar tog uppresan dörr-till-dörr och vid halv två var vi hemma hos mina föräldrar där mamma väntade med lunchen. Där följde ett par sköna dagar med helpension och barnvaktshjälp och så hann vi med att träffa alla släktingar hemma och visa upp Freja också. Nyår firade vi med mina föräldrar, bror och ett par goda vänner till mamma och pappa. Väldigt lugnt och mysigt.

Julklappsöppning även hos mormor och morfar

... som hade lånat vagn till Freja och bilbarnstol till Nova så att vi slapp släpa med oss. För mig som är van vid slimmad citybarnvagn var det superskönt att få köra en riktigt rejäl vagn för en gångs skull.

 Vackert vinterväder

 För snart fyraåringen dög det bra med ett par vändor i en väldigt liten pulkabacke från "lagårdsbotten" hos min farmor och farfar innan det var dags för småkaksfikat.

Vi stannade till i torsdags och väl tillbaka i Stockholm kändes det extra bra att ha fått ett par dagar med vinter då det var regn och plusgrader som mötte oss på T-centralen. Snön har försvunnit, iallafall för tillfället. Förvisso skönt med asfalterade trottoarer igen, men lite trist också.

Och trots att jag och A inte bytte julklappar i år så tyckte tydligen Tomten att A ändå var värd en "liten" present eftersom det levererades en ny TV i mellandagarna. En stor rackare. Sen "råkade" visst förstärkaren paja när han monterade ner den gamla TVn och då var han ju bara tvungen att springa iväg och köpa en ny sån. Elektronikbudgeten för 2013, 2014 och 2015 är därmed förbrukad nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar