måndag 14 januari 2013

Inga avlånga mackor

... utan bara runda fanns det på frukostbordet idag. Då skulle lilla fröken Trots inte ha någon frukost. Bara juice. Mamman hällde upp ett halvt glas för blodsockerhöjningens skull och förklarade tålmodigt att om hon inte ville äta nånting till juicen så fick hon dricka vatten efter de klunkarna. "Det är inte bra för magen att bara dricka juice" och så hela harangen om att kroppen behöver mat för att man ska orka leka och hålla sig frisk, det är väl inget kul att vara hungrig och så vidare och så vidare.

Nej, hon skulle minsann inte ha någon frukost idag utan hon ville vara hungrig. Mamman lade ner övertalningsförsöken, ryckte på axlarna och sa att det var hennes val. Jag kan ju inte tvinga barnet att äta om hon inte vill liksom? Och för mycket argumentation leder sällan till att hon följer mitt råd ändå. Det är en svår avvägning det där.

Sedan skulle Nova prompt ha olika strumpor på sig. Jag ryckte återigen på axlarna och sa att jag tyckte att det såg lite konstigt ut, men att så länge hon klär på fötterna så får hon bestämma själv vilka strumpor hon vill ha (förutom när det är riktigt kallt och jag vill att hon ska ha ullstrumporna). Utan motstånd var den idén tydligen inte lika rolig och när vi väl kom hemifrån hade dottern två likadana par strumpor på fötterna. Men det var första gången någonsin som hon gick till förskolan utan frukost i magen. Undrar just om pedagogerna har händerna fulla nu?

1 kommentar:

  1. Undrar om det här med olika strumpor har med Amanda att göra?
    Kram!

    SvaraRadera