söndag 21 oktober 2012

Kompishelg

I helgen har vi hunnit med att träffa många kompisar på både min och As sida, mycket trevligt!
Lördagen var en heldag med tennisfamiljerna. Först besökte vi leklandet Lek & Bus i Upplands Väsby. 4200 kvadratmeter stort och med en ljudnivå i samma antal decibel. Mycket klättring, hopp och annat och lika energislukande för föräldrar som IKEA en lördag efter löning.


Efter det begav vi oss till visningsgården Bögs gård (jo, den heter faktiskt så) där i närheten. Kikade lite på djuren i lagården och promenerade en bit för att tända en brasa och fika. A hade premiärgjort pinnbrödsdeg. I början småduggade det lite, men efter en stund hällde det ner och där går verkligen bekvämlighetsgränsen för mig. "Vaddå, lite regn spelar väl ingen roll för dig som typ är född under en gran?", tyckte M med hänvisning till mitt norrländska påbrå. Fel, fel, fel.


Inspirerande väder. Inte.

Vi dröjde oss inte kvar alltför länge utan plaskade tillbaka i spöregnet och åkte hem till P & P i Sollentuna. Där hämtade vi hem persisk lammgryta och spelade spel. De andra barnen somnade snällt kring 21 men Nova kunde som vanligt inte komma till ro. En stund senare vaknade även Freja och helt plötsligt sov 0% av våra barn. 1,5 timme senare var läget fortfarande detsamma och det var bara att bita i det sura och åka hem så att inte Storasyster skulle krascha totalt efter en intensiv dag.

Alltså, våra barn är superbra på sova i allmänhet men rent ut sagt kassa på att somna borta. Vilket ju inte alls är förenligt med vår livsstil liksom. Ibland löser det sig, men för det mesta har vi en övertrött Nova tassande uppe till sent. Vi får jobba på det där. 

Imorse sov hela familjen till omkring halv nio och efter det har vi mest pyschlat omkring hemma innan L & J och E  kom över på en fika på eftermiddagen. T hade feber och var hemma och vilade upp sig med sin far, så det var bara 5/6 av småtjejerna i La Familia som var på plats.

Nu försöker jag och A få ner lilla fröken Gorm i djupsömn och samtidigt titta på någon kriminalserie på TV. Hon har sovit dåligt under dagen och då kan det ta sin lilla tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar