söndag 14 oktober 2012

Barnfritt

Igår var jag och A ute på vift på lördagkvällen. Utan barn, tadaaa!
Barnvaktspremiär för Freja med andra ord och det var såklart farmor och farfar som ställde upp och passade medan vi själva hoppade på tuban västerut för att gå på födelsedagsmiddag (en mycket försenad sådan) hos min killkompis F tillsammans med ett gäng andra kompisar. Hans flickvän U arbetar med vinimport och kvällen inleddes med att vi fick lära oss att sabrera champagne. Kul! Jag valde dock att inte testa på det i praktiken utan A fick representera familjen på den fronten.

A beväpnad med en sabel

Vi hade alltså valt helt rätt kväll att vara helt barnfria, för efter att ha provat ett par olika sorters champagne och cava väntade fler fina viner och god trerättersmiddag. Så fantastiskt skönt att få komma till ett omsorgsfullt dukat bord och bara njuta av mat, dryck och sällskap utan att behöva ägna en tanke åt att rodda barn för en gångs skull.


Strax efter midnatt bröt vi upp och begav oss hemåt för att lösa av barnvakterna (som hade somnat i vardagsrummet). F hade stökat en del från typ 20 till dess att hon slocknade vid 22. Inte helt oväntat, hon kan vara svår att söva för oss också och speciellt om hon blir övertrött. Det har varit en sådan kväll ikväll. När hon sover för lite på dagen blir det en stökig kväll. Det har inte slagit fel hittills.

Under gårdagkvällen sade jag "Undrar just om Em föder barn ikväll?". Och det gjorde hon. Så nu kan vi välkomna ännu en liten tjej i ligan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar