lördag 15 september 2012

Lill-härjarn

Läkarkontroll med Freja igår vid 6,5 veckas ålder. Allt såg bra ut, hon utvecklas "normalt" (håller ögonkontakt, har börjat le, stabilare nacke, öppnar händerna mm) och vikten är det ju som sagt inga problem med eftersom hon tar både flaska och mjölkersättning. Mätning och vägning visade på 58 cm och 5,4 kg igår, så hon börjar bli en tung tjej.

Däremot har jag och A några synpunkter på Lillasysters uppförande igår kväll. Fredagkvällen började med att A var hemma tidigt från jobbet och vi i familjen som äter annat än mjölk åt snacks och lite annat småplock innan middagen. Kladdig pasta och test av Ekströms Créme Brûlee-halvfabrikat (helt ok) till middag och efter det chillade vi ner i soffan med en barnfilm innan det var dags för Nova att hoppa i säng vid 20. Freja somnade en stund senare, hon hade bara sovit kortare stunder under dagen. Så långt såg helgstarten harmonisk ut.


Men sen. 
Freja vaknade till efter en halvtimme och efter det var det stört omöjligt för henne att komma till ro och somna på riktigt igen. Jag arbetar med att hon ska få möjligheter att lära sig att somna själv, men det var bara att bortse från igår; vi vagnade, vaggade, ammade, gav mjölkersättning, provade med napp, hade henne på bröstet, på axeln och i diverse andra ställningar, provade med babysittern, soffan, vår säng och hennes säng men hon bara spände sig och vrålade av ilska och trötthet utan att kunna komma till ro. Någon gång nickade hon till men vaknade strax igen och så började karusellen om. Sådär höll det på i varierande härjningsgrad hela kvällen. Någon gång framåt 02 lyckades A till sist få henne att somna i knät. Då var vi rejält trötta och frustrerade över att inget funkade. Sen vaknade hon vid 04 för att äta, men då hade jag tack och lov inga problem att få henne att somna om igen. Bara att skyffla ner henne i spjälsängen i halvsovande tillstånd efter matningen.

Hu. Jag skulle bli galen om det var så här hela tiden. Så jag försöker tänka positivt och intala mig att det var en engångsföreteelse för att hon sovit så dåligt på dagen och att hon är lite täppt i näsan. Nya tag ikväll, då ska vi till Uppsala på middag till familjen P & J.

Lill-härjarn smilar sedan ett par dagar tillbaka. Andra miner är det när hon är trött och inte kan komma till ro.

2 kommentarer:

  1. Åh, vad jag längtar efter er! Men snart så...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och vi längtar efter dig också. Ska bli så mysigt att ha en "tjejhelg" snart. Kram!

      Radera