söndag 2 oktober 2011

Hyfsat social helg

Den här helgen har vi hunnit med att åtminstone vara lite sociala. Lördagen inleddes med frukostbesök av E & E & T, därefter gjorde vi en gardinshopparrajd på Fridhemsplan innan det var dags att ta sig ut till Sollentuna och äta middag hos familjen N. Jag och A bestämde oss för att inte vara bilbekväma utan åka kollektivt istället för att båda skulle få njuta av ett glas vin på lördagkvällen. Vi kunde faktiskt ta oss från dörr till dörr på cirka 40 minuter och bara ett bussbyte. Hos Piotr & Petra blev vi bjudna på goda grillade lammkotletter och rotsaker i ugn.
Kanske årets sista grillmiddag? Även om det har varit ovanligt varmt i Stockholm senaste dagarna så tillät dock inte kvällstemperaturen någon utemiddag. Det hade nog känts lite märkligt för övrigt, det är ju ändå början av oktober liksom.

För första gången lekte Nova och Julia bra ihop. Julia är halvåret äldre och tidigare har de helt enkelt inte lekt tillsammans utan mest bara pysslat på varsitt håll. Interaktionen har på sin höjd varit att bråka om samma grej. Men igår gick det riktigt bra och Julia var en perfekt liten värdinna som generöst delade med sig av både kläder och leksaker. Hoppas Nova lärde sig något där. Sedan somnade dottern utan några som helst problem i P & Ps sovrum strax efter 20. Föräldrarna satt uppe ett tag till framför brasan (och åt en dundergod äppelkaka) och sedan lyfte vi ner sovande dotter i vagnen och tog bussen tillbaka till stan efter 23.

Slalombrillor är bra. Minskar t ex risken att plötsligt drabbas av snöblindhet när man äter middag.

Idag var vi tvungna att fly fältet på förmiddagen då golvläggaren dundrade in för att äntligen lägga golvet i hallen.
Ja, för hallgolvet har tyvärr inte kommit helt och hållet på plats än. Det låg i och för sig spikat och klart redan i torsdags, men då A upptäckt några gnekande ställen fick golvläggaren riva upp det igen på fredagen. Sedan hade de inte möjlighet att lägga tillbaka det förrän imorse. Så istället för att ha färdiglackat hallgolv idag så kommer det att dröja till mitten av veckan. Men det gör inget, jag tycker att det är kul att ha hantverkare springande här och det är mysigt att alltid ha lite sågspån och slipdamm under strumporna. Om A hade fått bestämma så hade de rivit upp även undergolvet för att åtgärda knarret och vi skulle i så fall inte ha något hallgolv på ytterligare ett par dagar. Men nu får ju inte A bestämma så gneket får vara kvar. Det är ju en gammal lägenhet och det stör mig inte alls att det låter på något enstaka ställe när man går.

Nova tillbringade iallafall ett par timmar med farfar och farmor idag medan jag och A köpte så fantastiskt roliga saker som en låskolv och ett par ventilkåpor (som senare visade sig inte passa, ännu roligare). Vid 15 hämtade A upp Nova och tog en sväng till Hammarby Sjöstad och för en fika i en lekpark med Pontus & Lukas. Eftersom Linda var sjuk bangade jag fikat och passade på att få några timmar på egen hand på stan istället. Planen var att shoppa kläder men jag drogs visst till inredningsbutiker istället. Jag hade tur som sprang på en trasmatta jag haft ögonen på ett tag men som länge varit slut på den butiken där jag hittat den. Men nu hittade jag mattan på ett annat ställe och priset visade sig vara ett par hundringar lägre än på den andra butiken. Femhundratjugofem pix bara, riktigt kap!

Färgglada trasmattan.
(något mörkt foto eftersom kökslampan lyser med sin frånvaro...)

På kvällskvisten kom Sara över och åt middag med oss. Idag blev det fisksoppa, aioli och baguette. Nova tjurade mest över maten och det enda som gick ner utan mutor eller hot var melonen till efterrätt.
Nu hög tid för fotbollsmatchen att ta slut och oss att sova!

1 kommentar:

  1. Ser snyggt ut! :) Kommer väl och inspekterar så småningom...

    SvaraRadera